Programul Prima Casă 4 ar putea lua sfârşit "anul viitor, pe vremea aceasta", totul depinzând de ritmul băncilor. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), Aurel Şaramet.

19327-08main-saramet-sm.jpg„Eu cred că la anul pe vremea asta s-ar putea să ne apropiem de sfârşit, dar mi-e foarte greu să vă spun dacă în septembrie anul viitor sau în mai, pentru că depinde de ritmul băncilor. Dacă ar fi să mă iau eu după ritmul de la BCR, unde sunt 1000 de dosare, s-ar putea să fie foarte repede. Alocaţi sunt 1,6 miliarde, dar probabil că vor fi accesaţi până la ora asta din ceea ce băncile au subscris aproximativ 1,4 miliarde euro ca şi credite", a spus Aurel Şaramet.

Acesta a declarat că deja au semnat protocoalele patru bănci, respectiv BCR, CEC, Alpha Bank şi, de curând, BRD, urmând ca în perioada următoare să semneze alte opt bănci.

Programul Prima Casă 4 a demarat, după o lună de întârziere. BCR a deschis lista celor care au anunţat începerea creditării.

Ce modificări aduce Prima Casă 4?

Anul acesta, Guvernul a decis, ca garanţia statului pentru creditele contractate prin programul Prima Casă să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 mp şi urmăresc să aibă un confort sporit.
Programul guvernamental Prima Casă a fost lansat în vara anului 2009. Până acum, statul a garantat în totalitate creditele destinate cumpărării unei locuinţe.

Citeşte totul despre noul program în Ghidul complet al programului PRIMA CASĂ 4


20 June 2011