Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Scandal între Udrea şi Mazăre. Mărul discordiei - Cazinoul din Constanţa

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5075

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blog că Radu Mazăre, „marele surfist cheguevarist", este „furios" că MDRT şi-a asumat renovarea Cazinoului din Constanţa, iar el nu va putea da monumentul „băieţilor lui din imobiliare".

sursa: telenews.ro„Cazinoul din Constanţa este o pată veche pe obrazul administraţiei locale de acolo. Încă dinainte de a prelua eu funcţia de ministru al Turismul, señor Mazăre ţipă că autorităţile statului nu-l ajută în problema Cazinoului. Când l-am auzit, în urmă cu două săptămâni, vorbind despre faptul că Ministerul Culturii sau MDRT ar trebui să preia Cazinoul, am luat în calcul că primarul Constanţei ar putea fi chiar serios şi se adresează instituţiilor statului pentru ajutor. Fiind vorba de una dintre clădirile istorice ale Constanţei, chiar de un simbol important al litoralului românesc, am decis ca MDRT să se ocupe de renovarea Cazinoului. Noi o reparăm şi ea rămâne constănţenilor, turiştilor, dar şi în gestionarea Primăriei Constanţa. Singura condiţie pe care noi am pus-o a fost aceea de a se păstra destinaţia Cazinoului ca obiectiv turistic, să nu poată fi înstrăinat cum vrea señorul, cui vrea señorul, unei firme prietene, aşa cum ne-a obişnuit. Nu văd de ce ar refuza oferta ministerului", scrie Elena Udrea.

Udrea îl critică apoi pe Mazăre, la care se referă cu diverse epitete, că nu este mulţumit că obiectivul va fi restaurat de autorităţile centrale.

„Aud însă că acum marele surfist cheguevarist (cum vine asta, numai el poate să ne explice) al României este nemulţumit. Două sunt motivaţiile principale ale furiei primarului Constanţei. Pe de o parte, că, în condiţiile date, Mazăre scoate la vânzare Cazinoul din Constanţa Cazinoul din Constanţa este de vânzare. Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a făcut acest anunţ după ce a încetat contractul cu ... nu mai poate el face ce vrea cu Cazinoul, nu mai dă Cazinoul băieţilor lui din imobiliare. Pe de altă parte, pentru că aşa demonstrăm ca administraţia centrală, ministerul ăsta de care tot se chinuieşte el să facă mişto face mai multe lucruri pentru Constanţa decât <brazilianul>. Când Radu Mazăre a cerut ca Ministerul Culturii sau Ministerul Turismului să preia Cazinoul, a făcut-o pentru că el îşi imagina că sunt pesediştii lui la guvernare, care niciodată nu fac nimic. Credea, probabil, că noi nu o să mişcăm niciun deget, putea apoi să se victimizeze şi eventual să plaseze Cazinoul unui apropiat care să facă orice vrea cu el. Iată că planul îi este dejucat şi de aici nemulţumirea dansatorului de samba", a mai scris Elena Udrea pe blogul său.

Ministrul îl ironizează apoi pe Mazăre că evită să facă investiţii cu bani europeni pentru că nu poate face „şmecherii".

„Dacă primarul Constanţei ar fi vrut cu adevărat să renoveze Cazinoul, ar fi putut-o face lejer. Ar fi putut apela la fonduri europene. Dar lui Mazăre nu-i place cu fonduri europene - acolo e cu control, cu verificări, nu prea merge cu şmecheriile cu care s-a obişnuit. De altfel, extrem de priceputul primar nu a fost în stare să atragă fonduri europene decât pentru o parcare în valoare de aproximativ 3 milioane euro. În condiţiile în care are la dispoziţie 9 milioane euro doar pentru Constanţa, prin Axa 1 a POR, dedicată dezvoltării oraşelor. Dacă era interesat de reabilitarea Cazinoului, putea să facă un proiect pe fonduri europene, fie pe Axa1, fie pe programul de reabilitare de clădiri monumente istorice, de pe Axa 5.1 a POR. Nu a fost în stare să folosească bani europeni, nici bani din buget pentru Cazino nu a vrut să dea, a vrut să îl aranjeze cu gaşca din jurul lui cu care controlează mai toate afacerile importante din Constanţa", susţine Elena Udrea.

„Singurele legături ale lui Mazăre cu turismul sunt viaţa de noapte, cu mirajele ei, construcţiile ridicate pe plaja din Mamaia, adică vraja mării pe care o tot practică de când a devenit primar. (...) Este timpul să lase puţin Brazilia şi să se ocupe de oraş", conchide vicepreşedintele PDL.

AFLĂ Averea imobiliară a premierului Boc: un apartament de 65 mp, cu o valoare de 10.000 euro Erau vremuri în care şapte case erau suficiente pentru a face o poreclă memorabilă - Năstase Şapte Case. Dar declaraţiile de avere de anul ... Ce proprietăţi imobiliare conţine declaraţia de avere a Elenei Udrea

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video