Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Schimbarea contractului cu Enel: un drept dat de lege. Dar este avantajos?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2462

Enel pare să conducă o campanie prin care își îndemană clienții să își schimbe tipul de contract, trecând astfel din sistemul reglementat de stat, în piața concurențială. Această mișcare este de natură să aducă stabilitate – prețul facturii rămâne neschimbat, chiar dacă Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei impune scumpiri

electricitateEnel este cel mai cunoscut și folosit furnizor de energie electrică. Mulți români nici măcar nu știu că există alternative la contractul de electricitate pe care îl au. Există, și sunt chiar mai multe variante, toate la fel de la îndemână. Clienții nemulțumiți pot fie să schimbe furnizorul, fie să schimbe tipul de contract pe care îl au în prezent. Astfel, cel mai des întâlnit tip de contract este cel standard, prin care clienții plătesc prețul reglementat de stat, prin ANRE. 

Potrivit acestui tip de factură, consumatorii din zona Bucureștiului, factura este de 64 lei pe lună, pentru un consum de 125 kWh. Dacă vorbim despre un consum de 150 kWh, factura ajunge la 76,8 lei, pentru 200 – la 102 lei, iar pentru 250 de kWh consumați lunar de o gospodărie, factura este de 127 de lei pe lună”, arată oficialii Enel.

Acest calcul este simplu pentru că prețurile sunt reglementate de stat. Dar piața electricității este parțial liberalizată, motiv pentru care clienții au voie chiar prin lege să își schimbe contractul sau furnizorul, dacă se impune acest lucru.  Noul contract permite clienților să treacă din sistemul reglementat de stat, în piața concurențială. Avantajul acestui transfer este faptul că furnizorul oferă energia la prețul din piață, nu la prețul hotărât de stat. Prețurile sunt similare, dar stabilitatea este principalul argument pentru schimbare.

Pentru serviciul Enel Fix Online, asemănător cu tariful monom cu rezervare, pentru un contract pe un an, la un consum de 125 kWh veți plăti 63,3 lei pe lună (mai puțin cu 90 de bani), la un consum de 150 kWh, mai apropiat de consumul mediu din București, 74,8 lei (mai puțin cu 1,9 lei), la 200 kWh 98 de lei (mai puțin cu 4 lei decât la reglementat), iar la 250 kWh 121, 2 lei, mai puțin cu 6,1 lei. Dacă se încheie contractul pentru doi ani, reducerile sunt mai mari”, demonstrează oficialii Enel.

Stabilitatea este un argument, în condițiile în care ANRE poate modifica tariful CPC (componenta piață concurențială) de două ori pe an, ceea ce se vede imediat în factura consumatorului final. În cazul în care se trece în piața concurențială, factura rămâne fixă pe perioada semnată. Iar în cazul în care furnizorul dă faliment, clientul este preluat automat de furnizorul tradițional din zonă. Până în acest moment, Enel a anunțat că 200.000 de clienți rezidențiali au trecut din piața reglementată în cea concurențială. 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video