Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Schimbul de apartamente, avantajos dar greu de făcut

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3213

Schimbul de apartamente există ca nişă a pieţei imobiliare dintotdeauna. Totuşi, numărul celor care se încumetă să apeleze la o astfel de metodă nu este deloc impresionant. Problema este că oferta este suficient de mică încât e dificil să găseşti o ofertă compatibilă nevoilor tale venită de la altcineva dispus să facă tranzacţia pe acelaşi principiu. În general, clienţii vor să vândă, să facă rost de bani şi să nu fie constrânşi de nimic. Lucrurile s-au simplificat însă mult de când pe piaţă au apărut agenţii care sunt dispuse să îţi ia apartamentul vechi drept avans pentru unul nou şi să se angajeze să îţi găsească clienţi pentru el.

Schimbul de apartamente, avantajos dar greu de făcutSchimburile de proprietăţi cele mai avantajoase în acest moment sunt cele forţate de criză. Există clienţi care au fost suficient de norocoşi să găsească Dilema rătăcitului în criză Mă uitam la final de an peste nişte cifre şi mi-a sărit în ochi o creştere de cinci ori a numărului de solicitări de schimburi imobiliare faţă ... oferte de schimb de la proprietari care erau dispuşi să schimbe vile pe apartamente, din cauză că nu mai puteau să plătească ratele caselor, de exemplu.

„Desigur, aceşti clienţi nu sunt dispuşi să îşi schimbe locuinţele pe ceva cu mult sub valoara de achiziţie. Ei sunt deschişi însă la ideea de a primi la schimb un apartament şi o sumă negociabilă de bani, suficient cât să scape de datorii”, spune Marius Doinea, consilier imobiliar House&Life Estate.  

Câţiva dezvoltatori şi agenţi imobiliari au început să se specializeze pe schimbul de locuinţe

Ofertele de acest gen apar însă destul de greu pe piaţă şi sunt în general generate de lipsa oportunităţilor. Un client presat de cheltuieli, care are o proprietate la vânzare de mult timp dar care nu a găsit un client trebuie să găsească Chilipiruri de criză: vile de până la 700.000 euro, oferite la loto pentru 10 euro Sătulă să vadă piaţa imobiliară blocată, o companie a găsit un concept revoluţionar pentru a vinde case: loterie. Pe scurt, proprietarul îşi ... metode alternative pentru a ieşi din impas. O altă variantă a aceluiaşi sistem este cea încurajată de unii dezvoltatori şi agenţii imobiliari care îi reprezintă.

„Noi aşa lucrăm de exemplu cu vilele dintr-un cartier nou pe care îl vindem. Mai mult de jumătate dintre cei care au rezervat vile cu preţul între 85.000 şi 100.000 euro au de vânzare apartamente cu două sau trei camere în aceeaşi zonă, respectiv Metalurgiei, Emil Racoviţă, chiar şi Apărătorii Patriei. Au deci 50.000-60.000 imobilizaţi într-o proprietate. Noi le vindem apartamentul la preţul de piaţă, apoi fac un credit pentru diferenţă sau folosesc fonduri proprii pentru a cumpăra vila”, spune reprezentantul altei agentii imobiliare.

Comisionul pe care îl încasează agenţia este negociabil, dar variază în jurul nivelului de 2%. Vânzarea vechiului apartament se face într-o perioadă clasică pentru vremurile de criză pe care le traversăm.

„Durează o lună, o lună şi ceva până găsim un client, după care mai durează o lună jumătate până când obţine şi acesta banii, căci cel mai probabil caută şi el un credit”, continuă Giulio Angheloiu.

Schimbul de locuinţe este cel mai greu de făcut pe piaţa apartamentelor vechi

Numărul dezvoltatorilor care accesptă acest gen de tranzacţie este însă redus. Pentru mulţi dintre ei, Românii, prea săraci să renoveze ieftin. Mai scump înseamnă cu adevărat mai bun? Ultimii cinci ani au modificat radical comportamentul românilor. De la frenezia creditelor până la teama în faţa acestora, de la ... efortul este nejustificat. Scopul lor nu este de a-şi roti apartamentele pe care le au în portofoliu ci vânzarea celor existente acum.

„La noi vin foarte mulţi clienţi cu această intenţie pe proiecte noi, proprietarii vor să le dea dezvoltatorilor apartamentul vechi şi, eventual, o diferenţă. Pentru ei este avantajos, ar putea obţine ceva mai mare, mai frumos, mai modern. Dar dezvoltatorii, care au deja un stoc de apartamente, caută să le vândă pe ale lor, în niciun caz să primească alte zece apartamente, pe care trebuie de asemenea să le vândă”, arată un alt agent imobiliar.

 În condiţiile în care cei mai mulţi clienţi care vor să facă schimb de apartamente caută confortul locuinţelor nou construite, cel mai complicat este să aplici acest sistem pe piaţa apartamentelor vechi. Pretenţiile ridicate nu le permit clienţilor care au oferte de acelaşi gen să găsească un punct comun de discuţie.

„Clienţii caută să îşi mărească suprafaţa în care trăiesc, vor să dea ce au ei într-un bloc vechi plus diferenţă pentru apartamente mai noi sau pentru case. Schimburi de genul apartament vechi cu apartament vechi e foarte greu de făcut. E foarte greu să găseşti doi clienţi care să îşi aprecieze reciproc proprietăţile, să le găsească atât de bune încât să accepte tranzacţia. Eu nu am reuşit niciodată aşa ceva, din 2003 încoace”, încheie agentul imobiliar.

CITEȘTE ȘI  Cea mai mare oportunitate a momentului: vile la preţ de criză, în cea mai fierbinte zonă imobiliară Ieftinirile resimţite în anii de criză au însemnat o oportunitate atât pentru cei cu bugete generoase, cât şi pentru cei care ... Cea mai mare oportunitate a momentului: vile la preţ de criză, în cea mai fierbinte zonă imobiliară

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video