Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Se amână asigurarea obligatorie a locuinţei

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 23173

Proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie poliţe pentru asigurarea locuinţelor în termen de cel mult un an de la începerea emiterii acestora, respectiv până pe 15 iulie 2011, informează miercuri Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Iniţial era prevăzut ca de la 15 ianuarie, românii să fie obligaţi să încheie asigurarea obligatorie a locuinţei.

sursa: ghiseulbancar.ro"În conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe decurge de la un an de la începerea emiterii poliţelor. Întrucât poliţele de asigurare a locuinţelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limită de încheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011", se arată în comunicatul MAI.

Totodată, reprezentanţii ministerului precizează că, după 15 iulie 2011, primarii vor amenda proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurarea obligatorie cu sume cuprinse între 100 şi 500 lei.

Din numărul total de 8,5 milioane proprietăţi din România cu destinaţia de locuinţă, 75% sunt de tip A, iar restul de tip B.

Prima obligatorie este de 20 de euro în cazul locuinţelor tip A (care au structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B (cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic). Suma maximă asigurată este de 20.000 de euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 de euro pentru cele de tip B.

Proprietarii care au deja încheiată o asigurare facultativă nu sunt obligaţi să aibă şi o asigurare obligatorie.

Asigurările obligatorii pot fi încheiate doar la companiile de asigurări care au semnat actele de constituire a PAID - Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor. Acestea sunt: Astra, Uniqa, Platinum România, Groupama Asigurări, ABC Asigurări, Ardaf, Carpatica, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Generali şi Grawe România.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video