Constructorul celui de-al doilea pod peste Dunăre care va face legătura între România şi Bulgaria vrea să amâne din nou termenul de predare. Agenţia de ştiri Novinite anunţă că spaniolii de la FCC au solicitat autorităţilor române şi bulgare ca data predării podului dintre Calafat şi Vidin să fie întârziată cu 6 luni, iar inaugurarea acestuia să aibă loc la jumătatea lui 2012.

14201-foto.jpgMiniştrii Transporturilor din România şi Bulgaria, Anca Boagiu şi Alexander Tsvetkov, au inspectat şantierul săptămâna aceasta şi au declarat că au insistat ca spaniolii de la FCC să termine podul cel mai târziu la finalul lui 2011.

"Noua întârziere a inaugurării podului va provoca pierderi ambelor ţări", au precizat Boagiu şi Tsvetkov.

Boagiu a amintit că, în urmă cu trei luni, reprezentanţii companiei FCC au promis că vor termina podul până în decembrie 2011 şi a spus că acum aceştia au cerut o prelungire a termenului până la jumătatea lui 2012, fapt considerat inacceptabil de autorităţile române şi bulgare. Cu toate acestea, ieri Boagiu şi Tsvetkov au anunţat o nouă întârziere de şase luni, care s-ar putea prelungi cu alte şase luni.

Agenţia de ştiri Novinite notează că, în urmă cu mai puţin de o lună, preşedinţii celor două  state, Traian Băsescu şi Georgi Parvanov au confirmat că inaugurarea podului Calafat-Vidin va avea loc în iunie 2011.

În prezent, podul de la Giurgiu-Ruse este singurul care face legătura peste Dunăre între România şi Bulgaria.


8 October 2010