Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Şeful FNG şi vicepreşedintele BRD, audiaţi de DIICOT în cazul unei fraude bancare de 22 milioane euro

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3623

Peste o sută de persoane sunt audiate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un caz de fraudă bancară estimat la 22 mil euro. Anchetatorii au intrat în locuinţele a 50 de suspecţi, dar şi în sediile societăţilor acestora aflate în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu. Printre persoanele anchetate se află şi şeful FNGCIMM şi vicepreşedintele BRD.

sursa: radicalonline.infoÎnvinuiţii din dosar Pedepsit cu moartea, pentru fraude imobiliare. Află cine, unde şi de ce. Și-au înşelat partenerii de afaceri cu aproximativ 800 de milioane de dolari şi au ajuns în fața judecătorului. Liderul operațiunii a ... sunt acuzaţi că ar fi obţinut, Phishingul şi furtul de identitate: ce sunt ele, cum le ocoliţi şi ce faceţi dacă deveniţi victima lor? Serviciile bancare prin internet şi telefon prind avânt şi în România. Utilitatea lor este incontestabilă, dar odată cu ... Phishingul şi furtul de identitate: ce sunt ele, cum le ocoliţi şi ce faceţi dacă deveniţi victima lor? Serviciile bancare prin internet şi telefon prind avânt şi în România. Utilitatea lor este incontestabilă, dar odată cu ... în mod ilegal, de la ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit DIICOT.

Activitatea infracţională era sprijinită de către Aurel Şaramet, nimeni altul decât directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, de Alexandru Claudiu Cercel - Duca, vicepreşedinte BRD, dar şi de angajaţi din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Direcţiei.

În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, coordonat de liderul Daniel Ruse, au încasat Fraude ipotecare, pe timp de criză. Impostorii profită de înţelegerea acordată de bănci De ce ar încerca vânzătorul unei locuinţe să alunge toţi cumpărătorii? Ca să demonstreze băncii care i-a oferit un credit ipotecar că ... o serie de beneficii financiare substanţiale în urma săvârşirii unor fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 credite de la 16 unități bancare de pe teritoriul Romaniei, prin folosirea unor documente falsificate.

Cine este Aurel Şaramet?

sursa: programul-prima-casa.roAbsolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu o îndelungată experienţă Phishingul şi furtul de identitate: ce sunt ele, cum le ocoliţi şi ce faceţi dacă deveniţi victima lor? Serviciile bancare prin internet şi telefon prind avânt şi în România. Utilitatea lor este incontestabilă, dar odată cu ... Phishingul şi furtul de identitate: ce sunt ele, cum le ocoliţi şi ce faceţi dacă deveniţi victima lor? Serviciile bancare prin internet şi telefon prind avânt şi în România. Utilitatea lor este incontestabilă, dar odată cu ... în domeniul financiar-bancar, Aurel Şaramet se află la şefia Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri din decembrie 2004.

 • Coordonator în procesul de elaborare a legislaţiei privind privatizarea băncilor cu capitalul de stat
 • Negociator direct al primelor privatizări care vizau cele mai mari companii româneşti
 • Director general adjunct al Direcţiei Generale a Bugetului Statului din cadrul Ministerului Finanţelor
 • 1992-1993 - Director executiv al Fondului Proprietăţii de Stat
 • 1994-1996 - Şef al Direcţiei de Privatizare Societăţii Bancare şi Asigurări, Fondul Proprietăţii de Stat
 • Director general al mai multor bănci comerciale, precum Bancoop, Banca Ion Ţiriac, Eximbank.

Cine este Alexandru Claudiu Cercel – Duca?

sursa: zf.roClaudiu Cercel-Duca are 44 de ani şi ocupă, din 2008, funcţia de vicepreşedinte al BRD, având rolul de a coordona şi superviza activităţile de pieţe valutare şi monetare, valori imobiliare şi asset management şi custodie/depozitare titluri.

 • 1997-2001 - Director adjunct al Direcţiei Trezorerie
 • 2001-2007 - Director de Operaţiuni de Piaţă
 • 2007-2008 - Director Executiv Pieţe Financiare
 • Absolvent al Academiei de Studii Economice - specialitatea Cibernetică
 • Absolvent al programului de Executive MBA, organizat de Asebuss Bucuresti şi Universitatea din Washington, SUA


CITEŞTE ŞI: Anveloparea, între beneficii şi risc. Blocurile izolate cu polistiren sunt cele mai predispuse la incendii devastatoare Anveloparea blocurilor din Bucureşti a prins un avânt uriaş în perioada electorală. Zeci de blocuri au fost modernizate gratis şi cu o ... Anveloparea, între beneficii şi risc. Blocurile izolate cu polistiren sunt cele mai predispuse la incendii devastatoare

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video