Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Segmentul office: în continuare, unul dintre cele mai dinamice de pe piața imobiliară locală

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2115

Pe măsură ce economia se dezgheață, segmentul office întărește prognozele conform cărora este motorul revenirii din criză. Statisticile confirmă: în fiecare trimestru, tot mai mulți clienți noi sunt interesați să cumpere, să închirieze sau să schimbe sediul actual al firmei. Zona de Centru Nord continuă să conducă, în topul alegerilor chiriașilor.

officeÎn primul trimestru al acestui an, 70% dintre clienții-companii care caută să închirieze sau să cumpere spații, sunt clienți noi, arată statisticile DTZ Echinox. Acest lucru încurajează dezvoltatorii să construiască, iar stocul modern de birouri din București a atins pragul de 2.2 milioane mp, în creștere cu 2% față de ultimul trimestru al anului anterior.  

„Întreaga activitate de tranzacționare a fost de 56,000 mp; Cererea a fost de 40,000 mp, fiind împărțită între extinderi/ noi intrări – 58%, relocări în interiorul stocului modern – 38% și relocări din clasa C în spații de birouri moderne – 11%; În ceea ce privește cererea nouă, aceasta a reprezentat aproximativ 70% din totalul cererii”, se arată în raportul DTZ Echinox.

În acest timp, nivelul chiriei prime a rămas stabil, fiind situat la 18.5 euro/ mp/ lună, la sfârșitul primului trimestru al acestui an. Cea mai mare cerere se înregistrează în zona Centru Nord, respectiv 61%, urmată de Pipera Sud, cu 15% și zona Centrală de Business, cu 7%. 

În ceea ce privește activitatea de renegociere și reînnoire a termenilor contractuali, aceasta a însumat 16,000 mp, 50% din această suprafață fiind înregistrată în Pipera Sud. Tendința observată în 2014 continuă și anul acesta, doar chiriașii deplin mulțumiți de locația în care se află optând pentru renegocierea termenilor contractuali”, se explică în raportul DTZ Echinox.

Cele mai mari tranzacții ca suprafață au fost Oracle cu 10,000 mp în Sky Tower și Carrefour care a preînchiriat aproximativ 7,000 mp în Green Court – B, ambele proiecte fiind localizate în zona Barbu Văcărescu – Floreasca. În general, suprafața medie tranzacționată a fost de 600 mp, doar șase tranzacții pentru suprafețe mai mari de 1,000 mp fiind concluzionate în T1.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video