Unele active de pe piaţa imobiliară din Dubai sunt subevaluate şi este realist să aştepţi ca preţurile să ajungă din nou la vârfurile din 2008, pretinde unul dintre cei mai proeminenţi investitori imobiliari din Emiratele Arabe Unite.

25858-hesham_al_qassim_1_01_06dc14bcc4.jpgHesham Al Qassim, directorul executiv al Wasl Asset Management – cel mai mare proprietar din emirate, care administrează portofoliul deţinut de Dubai Real Estate Corporation – spune că la preţurile actuale este „momentul oportun“ pentru a investi în piaţa locală.

„Pentru toate proprietăţile rezidenţiale [din portofoliul Wasl] se observă din nou o cerere bună şi piaţa începe să îşi revină“, a spus Al Qassim într-un interviu pentru Arabian Business. „Cred că este momentul potrivit. Piaţa trebuie să se mişte la un moment dat; au trecut patru ani de când totul a încetinit şi cred că preţurile au trecut sub nivelul corect. Acum este nivelul corect pentru a cumpăra din nou“.

Preţul proprietăţilor din Dubai a scăzut cu cel puţin 60% de la vârful atins în 2008, dar s-au constatat creşteri în valoare în multe zone premium în prima jumătate a acestui an.

Întrebat dacă preţurile vor mai putea ajunge la vârful atins în urmă cu patru ani, Al Qassim spune că „ar putea merge şi mai sus; totul depinde de cerere şi ofertă. Ar trebui totodată să uităm şi că există o creştere normală a preţurilor ca procent din inflaţie“.

Al Qassim, care este şi vicepreşedintele Emirates NBD şi preşedintele Emirates Islamic Bank, a mai adăugat că peste 98% din cele 25.689 de locuinţe din portofoliul Wasl erau ocupate la sfârşitul lui 2011.

Wasl intenţionează să finalizeze în următorii trei ani un nou proiect în valoare de 844 mil. dolari.

 

Sursa

6 August 2012