Dezvoltatorii imobiliari cu experienta de minim 4-5 ani pe piata locala au inceput sa urmareasca din nou piata de terenuri din Capitala, in special in zone centrale.

Consultantii imobiliari spun ca primele tranzactii vor veni la inceputul lui 2010 si ca vor fi mai complicate decat in anii precedenti.

2009 este un an extrem de slab in ceea ce priveste tranzactiile de terenuri, atat in Capitala, cat si in provincie.

In prima jumatate a anului, putinele achizitii de pe acest segment de piata au fost realizate de magazine tip discount sau hipermarket-uri, care au profitat de scaderile de pret pentru a se reintoarce pe piata bucuresteana, unde in trecut valorile terenurilor erau prohibitive pentru ei.

Totusi, ultima perioada a readus pe piata si un alt tip de potentiali cumparatori de terenuri - dezvoltatorii imobiliari, care desi acum nu fac decat sa urmareasca oportunitatile din piata, nu vor mai astepta mult pana cand vor realiza si primele tranzactii.

"Am sesizat o usoara crestere a interesului. La inceputul anului aveam 2-3 clienti care se uitau la terenuri. Zilele acestea am trecut in revista numarul lor si cred ca sunt in jur de 20, bineinteles nu toti sunt foarte activi, astfel incat sa cumpere un teren maine, dar asta arata ca interesul pentru piata de terenuri este in crestere", declara Ionut Petcu, consultant senior in cadrul companiei The Advisers/Knight Frank, care a precizat ca are oferte de cumparare pentru 4-5 terenuri, cu preponderenta de la dezvoltatori care vor sa construiasca cladiri de birouri.

Sursa

23 October 2009