Dezvoltatorii imobiliari austrieci Immofinanz si Immoeast au anuntat ca preturile imobiliarelor sunt din nou in crestere in Austria si sunt aproape de nivelul minim in Europe emergenta, ceea ce a dus la aprecierea semnificativa a actiunilor, relateaza Reuters.

Semne de revenire: Gigantii imobiliari austrieci si-ar putea relua investitiile in Europa de EstImmoeast, in cadrul caruia Immofinanz detine 54,6%, a anuntat ca ar putea chiar sa reia investitiile in Europa de Est, care au fost inghetate in ultimul an financiar, cand ambele grupuri au avut probleme de lichiditate ce le-au adus in pragul falimentului, potrivit NewsIn.

"In vest si in Austria am depasit punctul critic, si inregistram din nou o crestere a preturilor la imobiliare", a declarat Eduard Zehetner, directorul executiv al ambelor grupuri. Situatia s-a intalnit si in cea mai mare parte a Europei emergente.

Desi tendinta de depreciere a activelor nu s-a incheiat in unele tari ale regiunii, in special in Balcani, alte tari, ca Polonia si Cehia, au fost foarte stabile, a declarat Zehetner.

 

 

Sursa

6 August 2009