Senatorii au decis ca beneficiarii programului „Prima casa" sa poata fi persoanele care nu au detinut incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita.

sursa foto:www.elady.roAmendamentul Senatului largeste astfel bazinul potentialilor bene­ficiari, dupa ce in textul ordonantei care reglementeaza aplicarea programului „Prima casa" se mentiona ca beneficiarii nu pot contracta credit preferential daca au detinut anterior o locuinta.

Membrii Comisiei pentru buget au sustinut ca, in varianta propusa de guvern, se limiteaza posibilitatea tinerilor de a avea acces la programul „Prima casa", in situatia in care acestia detineau o locuinta (garsoniera) pe care o instraineaza deoarece a devenit improprie ca urmare a cresterii numarului membrilor familiei prin nasterea unor copii.

Totodata, Comisia a mai apreciat ca o limitare riguroasa ar avea ca efect o gestiune mai greoaie a datelor. Senatorii au adoptat, ieri, cu amendamentele pro­puse de Comisia pentru buget-finante, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 30/2010 pentru modificarea si completarea OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa".

 




Sursa

27 May 2010