Senatorii nu au reuşit să voteze Ordonanţa de urgenţă privind "Prima Casă". Şi asta pentru că nu au întrunit numărul de voturi necesare, această ordonanţă intrând la categoria legilor organice are nevoie pentru aprobare de minimum 69 de voturi favorabile.

foto:mondonews.roDeşi raportul întrunit de comisia paralmentară de specialitate a obţinut 72 voturi pentru, 19 împotrivă şi 7 abţineri şi a fost aprobat, proiectul de lege de aprobare a ordonanţei a întrunit doar 67 de  voturi în favoare, 9 abţineri şi 20 împotrivă.

Astfel, senatorii au votat proiectul de lege pentru respingere a ordonanţei, dar nici acesta nu a primit numărul necesar de voturi.

În aceste condiţii preşedintele Senatului, Mircea Geoană a anunţat că votul privind acest proiect "va trebui reluat într-un proxim plen al Senatului".

Secretarul de stat din ministerul pentru IMM-uri, Maria Pârcălăbescu, a afirmat miercuri, 2 septembrie, în faţa senatorilor că în programul "Prima Casă" au fost semnate 753 de contracte de finanţare, Senatul urmând să dea votul asupra OUG privind acest program pe 7 septembrie.

 

8 September 2009