Investiţie de proporţie în judeţul Prahova. Un sens giratoriu suspendat, cu şapte intrări, va fi construit în partea de nord a oraşului Ploieşti. Pasajul are ca scop fluidizarea traficului în zonă şi va fi realizat din bani europeni. Valoarea contractului depăşeşte 78 milioane lei (circa 18 milioane euro).

31294-centura-de-nord-est-a-ploiestiului-va-avea-un-.jpegSensul giratoriu va avea o lungime de aproape un kilometru şi un inel care depăşeşte 280 m şi va fi construit în zona de nord a oraşului Ploieşti, în localitatea Blejoi. Contractul a fost deja semnat, organizarea de şantier fiind programată pentru data de 20 august, iar lucrărilor vor porni la începutul lunii septembrie. Execuţia pasajului ar trebui să se încadreze într-o perioadă de 18 luni.

Contribuţia Consiliului Judeţean Prahova la acest proiect este de trei milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, , a declarat pentru Mediafax că sensul giratoriu suspendat este "de importanţă naţională", întrucât prin acea zonă se face legătura cu Braşovul atunci când traficul pe DN 1 este foarte aglomerat, precizând că de această construcţie vor beneficia mai multe localităţi din Prahova.

Sensul giratoriu suspendat va face legătura între DN 1 B Ploieşti - Buzău şi DJ 102 Ploieşti - Plopeni - Slănic, peste centura de nord-est a municipiului Ploieşti. În prezent, în zonă este o intersecţie semaforizată şi este tranzitată zilnic de sute de TIR-uri.

CITEȘTE ȘI: Investiţii de miliarde de euro în infrastructură. Ministrul Transporturilor anunţă planuri măreţe

7 August 2013