Caelum Development, unul dintre grupurile de invesţitii lider pe piaţa imobiliară din Europa de Est, anunţă începerea lucrărilor de construire a proiectului ParkLake Plaza în luna iulie a acestui an. Noul mall, care va fi ridicat în sectorul trei al Capitalei, în apropierea parcului Titan, presupune o investiţie de aproximativ 250 de milioane de euro şi va cuprinde restaurante, cinematografe, un centru de fitness, un loc de joacă pentru copii şi 10 terenuri de tenis în aer liber.

16487-big_4280.jpgCentrul comercial Parklake Plaza va fi construit în două etape, va avea trei niveluri principale şi suprafaţa totală de 79.000 de mp închiriabili pentru activităţi comerciale şi recreative. Dezvoltatorul a obţinut deja autorizaţia de construire pentru prima fază a proiectului, care cuprinde un total de 67.000 de mp închiriabili.

Până în prezent, doar 35% din spaţiu a fost preînchiriat de retaileri de renume precum: hypermarketul Cora, complexul Cinema City cu 16 săli de cinematograf, Pure Fitness, Flanco şi parfumeria Douglas. În plus, pentru 30% din spaţiu se desfăşoară negocieri cu alte branduri celebre.

"Suntem pe deplin angajaţi să lansăm proiectul pe piaţă, iar designul îmbunătăţit, combinat cu economiile substanţiale realizate, vor face din Parklake Plaza un proiect viabil şi durabil, chiar şi în această perioadă dificilă. Echipa noastră a muncit extrem de mult ca să adapteze proiectul la noile condiţii de piaţă şi sunt foarte mândru de acesta", a declarat preşedintele grupului Caelum Development, David Sharkey.

Caelum are pentru acest proiect sprijinul deplin al băncilor partenere, iar pentru fondurile care mai sunt necesare pentru a finaliza proiectul se află în stadiu de negocieri avansate cu un consorţiu format din trei bănci - una românească şi două europene.

Caelum Development a intrat pe piaţa romanească în 2006, când a achiziţionat un teren de circa 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3. În 2009, Grupul a obţinut permisiunea de a construi un centru comercial şi recreativ cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 mp închiriabili, iar de atunci s-a lucrat la refacerea conceptului şi pre-închirierea centrului, cu scopul a obţine o investiţie durabilă care va satisface nevoile comercianţilor şi viitorilor clienţi.


16 February 2011