Producătorul de materiale de construcţii Sika România, subsidiara grupului elveţian Sika, a anunţat că diferenţele de curs valutar între francul elveţian şi leu, precum şi costul materiei prime a determinat compania ca de la 1 septembrie să majoreze preţul cu 10-15% pentru o parte din produsele comercializate pe piaţa locală. În ultima perioadă tot mai mulţi producători au recurs la creşterea preţurilor.

20555-constructor_02_aca3b9e5f8.jpg„Evoluţia ascendentă, încă de la începutul anului 2010, a preţurilor materiilor prime, a combustibililor şi implicit a costurilor de transport pe pieţele internaţionale, reprezintă factorul care a determinat majoritatea companiilor de construcţii să recurgă, la nivel global, la o creştere a preţurilor produselor fabricate şi comercializate", a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika România. Aceasta a mai adăugat că subsidiarele Sika din întreaga lume au luat decizia majorării preţurilor cu aproximativ aceleaşi marje.

Majorarea va fi aplicată produselor din gamele de aditivi, pardoseli, sigilări, lipiri şi sisteme de acoperişuri, atât pentru retail cât şi pentru industrie.

Conform estimărilor companiei, preţurile materiilor prime s-au majorat cu aproximativ 60% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu 2010, fiind aşteptate noi scumpiri ale acestora până la finele lui 2011.

Sika România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 15,4 milioane de euro, iar pentru anul în curs mizează pe un avans al business-ului de aproximativ 10%, la 17 milioane de euro.


Sursa

25 August 2011