Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

România rămâne fără bănci. Fuziunile și achizițiile reduc varietatea ofertelor

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1316

În ultimul an, piața bancară a resimțit o tendință de restrângere: unii dintre cei mai importanți jucători au fuzionat, ceea ce a lăsat clienții cu mai puțină diversitate, în privința produselor bancare. Schimbările se petrec rapid iar băncile promit cele mai bune servicii, în urma acestor mișcări, dar în realitate, jocurile bancare sunt controlate de tot mai puțini jucători, ceea ce poate funcționa în detrimentul clienților.

fuziune bancaraUnele dintre cele mai cunoscute bănci din peisajul autohton au dispărut de pe piață, în ultimul an. Un exemplu relevant este Volksbank, care a fuzionat cu Banca Transilvania, iar în primele zile ale acestui an s-a anunțat finalizarea fuziunii. Tot Banca Transilvania a preluat și portofoliul de credite retail de la Bank of Cyprus. A urmat Nextebank, care a anunțat că a finalizat preluarea Băncii Carpatica. Prin această mișcare, Nextebank a preluat 54,79% din acțiunile Băncii Comerciale Carpatica, cu aprobarea BNR și a Autorității de Supraveghere Financiară. Acum urmează doar concluzia Consiliului Concurenței.

Banca Transilvania a devenit cel mai agresiv jucător, pe piața fuziunilor și achizițiilor

Aceste schimbări pot fi bune pentru bănci, așa cum s-a întâmplat în cazul Bank of Cyprus. Aceasta nu a reușit să se stabilizeze după problemele financiare întâmpinate în anul 2013 de către banca mamă. Pentru a se întoarce pe linia de plutire, depozitele mai mari de 100.000 de euro au fost taxate cu 30%. Această situație a instituit panică în rândul clienților, indiferent de țara de origine, iar România nu a făcut excepție. Sucursalele locale ale băncii au fost închise strategic, în perioada respectivă, până la calmarea spiritelor. Apoi s-au pus la punct strategiile de externalizare a stocurilor de credite, pentru diminuarea riscurilor atât de partea băncii, cât și pentru client.

Aceeași strategie a fost urmată și de Volksbank România, care a crescut numărul clienților Băncii Transilvania cu 10%, până la 2,2 milioane de clienți. Astfel, Banca Transilvania devine jucătorul cu cea mai agresivă politică de achiziții și fuziuni, de pe banca românească, reducând diversitatea de care se bucurau clienții. Acest lucru poate aduce, pe de o parte, stabilitate, dar pe de altă parte, senzația de control strict și îngrădirea libertății clienților.

CITEȘTE ȘI:

  • Virusul care face banii să curgă din bancomat: jackpotting, în România
  • Banii de la saltea, mai avantajoși decât depozitele bancare - efectul dobânzilor negative
  • Dolarul se pregătește să detroneze euro, cu impact direct asupra leului
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video