Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Soluție inedită: primăria unui oraș din Sicilia vinde case la prețul de un euro pentru revitalizarea populației

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2739

Autoritățile locale din Sambuca, un orășel din Sicilia, au scos la vânzare case la prețul de un euro.
sursa foto: https:/edition.cnn.com/travel/article/one-dollar-home-sambuca-sicily-italy/index.htmlPotrivit CNN.COM, primăria speră că, în acest fel, va reuși să crească numărul locuitorilor din orașul care oferă priveliști de vis asupra Mării Mediterane, dar care, în ultimii ani a rămas doar cu bătrânii. Pentru că, la fel ca tinerii din cele mai multe orașe de provincie din Italia, și cei din Sambuco au preferat să se mute în orașe mari.

Spre deosebire de alte orașe care au făcut această mișcare doar pentru propaganda, această primărie deține toate casele scoase la vânzare la prețul de un euro. Nu suntem intermediari între noii și vechii proprietari. Vrei casa, o poți cumpăra imediat”, a precizat, pentru CNN, viceprimarul din Sambuca, Giuseppe Cacioppo.

Localitatea, care este situată într-o rezervație naturală, are însă și de câștigat de pe urma acestei decizii. Astfel, noii proprietari vor trebui să depună o garanție de cinci mii de euro și au obligația de a renova locuințele cu suprafețe cuprinse între 40 și 150 de metri pătrați în cel mult trei ani. În ceea ce privește costurile acestei operațiuni, persoanele care vor achiziționa case la prețul de un euro vor trebui să plătească încă cel puțin 15.000 de euro pentru renovarea acestora.

 Autoritățile locale din Sambuca spun că au primit deja oferte pentru casele scoase la vânzare.

Aproximativ zece case au fost vândute deja. Multe altele sunt disponibile, dar au mare nevoie de renovare. Am fost contactați de oameni din Elveția, Franța și Spania și primim multe cereri”, a precizat, pentru CNN, viceprimarul din Sambuca.

Taguri: sicilia
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video