Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Soluții pentru un aer mai curat în sectorul 1: containere de gunoi cu cartele de acces pentru locuitorii de la bloc și mini-stații de compost pentru case

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1269

Primul sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor menajere va fi implementat în sectorul 1 al Capitalei.
În acest sens, în apropierea blocurilor de locuințe, vor fi amenajate aproape 2.000 de puncte de colectare subterane, dotate cu sisteme electronice de acces cu card și sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere.
sursa foto: www.primariasector1.roPe de altă parte, proprietarii de case situate în sectorul 1 al Municipiului București vor primi, gratuit, 20.000 de mini-stații de compost, astfel încât gunoiul umed să devină îngrășământ natural.
Fiecare punct de colectare subteran va avea patru tomberoane care vor fi folosite, în primă etapă, pentru gunoiul umed și pentru materialele reciclabile. Ulterior, va fi asigurată colectarea selectivă pe patru fracții: gunoi umed, hârtie, plastic și sticlă, așa cum prevede Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria sectorului 1, pe mașinile de gunoi vor fi montate cântare care vor transmite în timp real cantitățile colectate. Sistemul electronic de monitorizare va avea un terminal la prestatorul de salubritate și un terminal la departamentul de specialitate din cadrul primăriei. Astfel, va exista o monitorizare clară a cantităților de gunoi ridicate.
Astfel, autoritățile locale din sectorul 1 al Capitalei încearcă să rezolve atât problema mirosurilor neplăcute, cât și problema insectelor și a rozătoarelor care apar în jurul ghenelor și a tomberoanelor.În plus, platformele subterane îmbunătățesc estetica urbană, împiedică răspândirea microbilor, previn actele de vandalism, ocupă mult mai puțin spațiu și cresc nivelul de reciclare a deșeurilor.
Valoarea totală a investiției, care va fi suportată integral din bugetul local, este de 158 de milioane de lei.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video