Guvernul Statelor Unite a lansat un plan de preluare a creditelor imobiliare neperformante, pentru a ajuta 500.000-1,5 milioane de proprietari de case aflati in dificultate, care vor primi noi imprumuturi garantate de Administratia Federala pentru Locuinte, transmite AFP.

Planul se adreseaza celor ale caror datorii restante depasesc valoarea proprietatilor, informeaza Mediafax. Potrivit companiei de studii economice CoreLogic, 11 milioane de familii (reprezentand 23% din cele care au credite in derulare) se aflau intr-o astfel de situatie, la 30 iunie.

Pentru ca statul sa acorde un astfel de sprijin, furnizorul creditului trebuie sa renunte la cel putin 10% din datoria fara dobanzi (principal) care mai trebuie rambursata.

Masura a fost anuntata pentru prima oara in martie, impreuna cu alte amendamente aduse unui plan de sustinere a proprietarilor aflati in dificultate, caare a avut un succes limitat de la lansarea sa, in martie 2009.

Ritmul prescrierilor ipotecilor de catre banci nu a scazut. In iulie, au fost prescrise aproape 93.000 de ipoteci, iar numarul total, in primele sase luni, a ajuns la 363.000, potrivit companiei de analiza RealtyTrac.

 



Sursa

8 September 2010