Funcţionalitatea este principala caracteristică pe care o au în vedere specialiştii, în decorarea unei locuinţe, ajutându-se de sisteme şi invenţii extrem de utile. De asemenea, rezultatul final trebuie să fie aspectuos şi să reflecte personalitatea proprietarului. IMOPEDIA.ro prezintă soluţiile de amenajare propuse de o companie spaniolă de arhitectură pentru căminul unor proprietari tineri.

31264-homepage_imo.jpgCu o suprafaţă de 160 metri pătraţi, apartamentul din imaginile de mai jos se întinde pe două niveluri, aflându-se în oraşul spaniol Arnedo, din regiunea La Rioja. Arhitecţii de la n232 s-au ocupat de amenajarea sa, luând în calcul nevoile unui cuplu de tineri, care îşi doreau în mod special un living personalizat şi idei ingenioase de organizare a locuinţei.

„Împarţirea spaţiului nu se face într-un mod convenţional, ca într-un duplex tradiţional. În cazul de faţă, destinaţia spaţiilor a fost inversată: accesul se face pe la nivelul superior, unde este şi zona socială, în timp ce dormitoarele şi zona privată se află la nivelul inferior”, explică specialiştii, citaţi de freshome.com.

Nivelul de sus, unde este spaţiul destinat petrecerii timpului liber, este dotat cu diverse elemente utile care conferă o personalitate aparte locuinţei: scara delimitează bucătăria de living şi spaţiul de luat masa; balustrada este din sticlă, pentru a maximiza senzaţia de spaţiu şi luminozitate; dulapul negru de pe fundal poate fi utilizat în mai multe moduri, în funcţie de necesităţi – bibliotecă, rafturi multimedia, garderobă, tablă sau perete despărţitor.

PE ACEEAŞI TEMĂ: Idei de amenajare: lemn, beton şi sticlă, într-o locuinţă de 36 mp

 

 

2 August 2013