Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

SOLUŢII pentru AMÂNAREA ratelor la bancă

Publicat: | Autor: Robert MOLDOVEANU, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 14802

„Ajutorul" la plata de acum, înseamnă însă un cost în plus, percepându-se comision anual suplimentar de către bancă. Şapte din zece români se tem de incapacitatea de a plăti ipoteca sau chiria şi de a-şi pierde banii investiţi.

SOLUŢII pentru AMÂNAREA ratelor la bancăPotrivit unui sondaj recent, 32% dintre respondenţii din România s-au declarat îngrijoraţi de pierderea propriului loc de muncă sau al capului familiei, situaţia care se regăseşte în aproape toate ţările analizate, în timp ce 25% dintre ei nu au nicio temere legată de situaţia actuală a economiei, conform studiului realizat în mai multe ţări de firma de cercetare de piaţă Synovate.

Într-adevăr, în cazul debitorilor persoane fizice, volumul cazurilor instrumentate lunar de firmele de recuperare de creanţe a cunoscut o creştere de 30%-35%, faţă de luna octombrie 2008. Valoarea creanţelor pe care le au de recuperat societăţile specializate s-a dublat în aceeaşi perioadă. Majoritatea persoanelor fizice care au intrat în baza de date a recuperatorilor de creanţe sunt debitori bancari sau abonaţi ai telefoniei mobile şi fixe.

Dacă la bănci, valoarea medie a creanţelor este peste 500 de lei, în cazul datornicilor către serviciile telecom, valoarea acesteia este foarte apropiată de de acelaşi nivel, 485 lei pe debitor.

Pentru a veni în ajutorul acestora, băncile comerciale pregătesc măsuri de reeşalonare a ratelor la credite sau planuri de cheltuieli care să îi ajute pe debitori să îşi achite datoriile la timp.

Astfel, dacă Bancpost a introdus campanii promoţionale cu premii pentru plata la timp a ratelor, BCR se pregăteşte să pună în aplicare un amplu program de instruire a debitorilor chiar la începutul lunii februarie.

 Primul pas va fi consilierea clienţilor pentru gestionarea cash-flow-ului.Pachetele de consiliere vor fi împărţite în două categorii: unul cu caracter general pentru toată lumea, celălalt aplicat pentru clientul care are probleme temporare cu banca.

Pe de altă parte, pe termen scurt, băncile vor oferi soluţii de consolidare a creditelor pentru cei care s-au îndatorat pe termen scurt şi au probleme de administrare a surselor de plată. Se poate apela la extinderea perioadei de rambursare a unora dintre credite sau la refinanţarea lor într-un singur produs. În acest caz, clientul va plăti în plus doar comisionul de rearanjare a creditelor.

De asemenea, clienţii vor avea posibilitatea să îşi amâne plata unei rate de credit fără să plătească penalităţi. Vor putea să schimbe scadenţele de plată a ratelor şi vor descoperi utilitatea perioadei de graţie de la cardul de credit (instrument prin care datoriile pot fi rostogolite pe viaţă).

Pentru cazurile de şomaj, băncile se gândesc la soluţii, chiar dacă nu vor fi valabile pentru toată lumea. În funcţie de comportamentul de plată al clientului şi de relaţia în care se află cu banca creditoare, şomerul va putea să obţină o perioadă de graţie la plata principalului şi a dobânzilor din creditul angajat. Deocamdată perioada de graţie ar putea fi de şase luni, cu posibilitate de extindere până la un an. În acest caz, costul suplimentar va fi majorarea dobânzii.

De asemenea, BCR se gândeşte şi la modalităţi de diversificare a procedurilor de executare silită, în aşa fel încât datornicii să nu piardă absolut tot.

 

Taguri: bcr, banci, amanare, rate
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video