Foto:: gardianul.roPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a somat joi firma Millenium Building Center sa opreasca lucrarile la Cathedral Plaza, imobilul de langa catedrala Sfantul Iosif, pe motiv ca autorizatia de construire a expirat.

Dupa ultimele modificari legislative, Milenium Building va veni sa ceara prelungirea autorizatiei de construire Primariei Capitalei, nu Primariei de sector ca pana acum.

Autorizatia de construire in baza careia s-au efectuat lucrarile de construire la Cathedral Plaza a fost eliberata de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman pe data de 24 februarie 2006 si a expirat pe 14 iunie 2009.  

Tot joi, Primaria Capitalei a inregistrat la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti doua cereri de chemare in judecata pentru Millenium Building Center, cerand instantei sa constate nulitatea contractelor de concesiune, prin care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat in folosinta firmei, in 2002 si 2005, 186 mp de teren pentru construirea cladirii.

Motivul: terenul a fost concesionat fara licitatie publica, iar in acest caz contractele de concesiune sunt nule de drept deoarece se incalca Legea Administratiei publice locale. De asemenea, municipalitatea cere instantei sa-i recunoasca dreptul de proprietate asupra terenului in suprafata de 186 mp.

Sursa

22 October 2009