Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Sotul are un imobil dinaintea casatoriei. Putem aplica impreuna pentru PRIMA CASA?

Publicat: | Autor: Laura Brasoveanu, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 33248

Majoritatea cititorilor de pe IMOPEDIA.ro se confrunta cu aceasta situatie: sotul/sotia detine dinaintea casatoriei, (deci un bun propriu) un imobil sau cota parte dintr-un imobil, ceea ce aparent, face posibila aplicarea pentru programul Prima Casa.

Sotul are un imobil dinaintea casatoriei. Putem aplica impreuna pentru PRIMA CASA?Din pacate insa nu este asa. Codul familiei vine si ne rastoarna umbra de speranta:

Conform art.30 alin.1 Codul Familiei: "Bunurile dobandite de oricare dintre soti in timpul casatoriei sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor".

Astfel tinand cont de faptul ca orice bun, inclusiv imobil, dobandit in timpul casatoriei de catre unii dintre soti devine bun comun , sotul care detinea deja o proprietate se afla in una din situatiile pe care legea le considera ca incompatibile cu programul Prima Casa: existenta la data intrarii in vigoare a legii a unei alte proprietati.

Chiar si din discursul premierului Emil Boc tinut cu ocazia sarbatoririi Primei Case achizitionate de catre cuplul de tineri casatoriti, Avram Laura si Stefan, reiese necesitatea indeplinirii acestei conditii, spunand ca acest program "Se adreseaza numai celor care nu au NIMIC!

In aceasi situatie nefericita se afla si cei care detin doar o cota parte chiar si insignifianta dintr-o proprietate ( inclusiv o casa darapanata de la tara), nefiind astfel eligibili pentru Prima Casa intrucat "au CEVA" .

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (95)
#95. Ionescu Dan | 08.09.2016 | 18:43
0 (0/0)   
Buna ziua.Eu detin o locuinta ANL, contract de inchiriere,viitoare sotie are un imobil.Daca ne casatorim mai pot tine locuinta ANL sau raman fara ea?l Multumesc .Astept raspun cu deosebit interes
#94. grecu violeta | 20.05.2015 | 19:41
0 (0/0)   
bultinul meu de identitate are valabilitatea expirata si am mers sa-l schiumb cu toate documentele necesare. apartamentul unde locuiesc impreuna cu sotul meu este cumparat de acesta inaintea casatoriei noastre.ca sa pot sa-mi schimb bultinul trebuie sa vina sotul meu sa dea declaratie ca ma ia in spatiu. este normal ca dupa 20 de ani de casnicie sa nu pot sa-mi schimb bultinul, notul meu nefiind in localitate?
#93. ada | 16.05.2014 | 18:00
-2 (4/2)   
Buna ziua. Am si eu o intrebare: pot aplica pentru creditul de "prima casa" impreuna cu sotul meu (ca si coplatitor) daca inainte de casatorie, acestuia i s-a mai acordat o data creditul, insa a cerut anularea contractului de vanzare-cumparare a imobilului?
#92. CRETU VASILE | 03.08.2013 | 12:24
-3 (3/0)   
Am avut un unchi care a primit un teren de la parintii lui inainte de casatorie
unchiul a decedat in 2000, sotia lui a decedat in anul 2001. NU AU AVUT COPII.
Au avut o casa si un teren cumpatat impreuna, Prin actul de mostenire sotia mosteneste
din casa si terenul cumparat impreuna trei sferturi 75% , adica jumatate din averea lor plus 25 % dupa unchiul care a decedat inaintea sotiei cu un an. Si mosteneste si 50% din terenul primit de la parintii lui inainte de cosatorie. Intrebare este corect ce mosteneste sotia unchiului meu
#91. ana | 04.02.2013 | 18:30
0 (0/0)   
Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie :
casatoriti+1 copil, apartamet dobandit in timpul casatorie. Divortat apoi si sotul renunta la partea lui de apartament, deci nu mai are nimic in proprietate. In urma decesului tatalui detine o cota parte din apartamnetul familie cu mama si sora lui. Vrea sa acceseze prima casa. Se incadreaza?
#90. Adrian | 11.12.2012 | 12:46
-1 (2/1)   
Buna ziua,eu sunt coplatitor la o ruda pt un credit ipotecar.Sotia, doar cu veniturile sale,poate accesa programul Prima Casa?Multumesc mult.
#89. Serban | 09.07.2012 | 16:08
0 (2/2)   
Daca ma casatoresc cu o persoana care are o casa prin Programul Prima Casa, mai pot accesa acest program dupa ce m-am casatorit?
#88. Elena | 06.01.2011 | 15:23
0 (0/0)   
E clar ca nu pot obtine acest credit, dar ma interesa pt copiii mei. Dilema mea e ca politia nu mi-a facut buletin pana nu mi-a semnat sotul ( la data achizitionarii aparramentului eram casatoriti dar s-au ,, omis'' toate nevestele din bloc, de catre directorul unitatii ). In urma decesului mamei am primit, la ,, cuca macaii'' un zid, de fapt 3 pereti dintr-o casa. Acuma figurez la primarie cu doua locuinte, deh, ca sa dau impozit majorat. E corect? Cat despre credite, e-adevarat, au acces doar cei cu nervii tari. Va spun eu, care-am avut 45.000 euro . Din primul credit (auto) s-a ajuns la ,, refinantare'' cu apartament girat, nu era suficient un act aditional cu apartamentul atasat, a trebuit sa pierd toate comisioanele primului credit, ca sa-l ,, ingrash'' pe al doilea. Banca sa traiasca. Si fara sa fi avut noi, ca beneficiari, vreo vina. In traducere simpla.. ne-a frecat cum a vrut. Daca din 90 pana in 2010 am avut credite la cam toate bancile, crede-ti-ma, acum fug ca de ****. Mai nou, primesc acasa ceva gen ,, avem deosebita placere sa va anuntam ca vi s-a reactivat contul nr..., cu serviciiile de ... si sunteti instiintat ca trebuie sa achitati 60 lei ( adica 15 usd), taxa serviciilor. ''Eu o vad ca pe o cerseala mascata , un plan de colectare fonduri . Asta mi-a facut-o BCR-ul., desi nu mai aveam nicio treaba de vreo 3 ani cu ea. In rest, bafta multa. Aaa, si Cyprul ii acorda sotului meu 200.000 usd credit, cu conditia sa imi iau casa acolo, BCR ne-a acordat maxim 59.000 usd, la salariu de 5.000 usd/ lunar. Un strain are mai multa incredere intr-un roman ,decat cei din tara in care ai trait o viata. Asa e Romania.
#87. **** | 21.12.2010 | 20:57
0 (0/0)   
Da Georgeta , poate , fara problema . La BCR merge sigur ;)
#86. Georgeta | 21.12.2010 | 19:28
-3 (3/0)   
Intrebarea mea este :daca sotia are in propietate un apartament obtinut inainte de 2009 dar prin credit ipotecar in derulare cu parintii .Cei doi s-au casatorit in 2010, sotul se incadreaza singur fara nici o problema la prima casa fara sa fie nevoie ca sotia sa fie coplatitor.
El ar putea accesa programul Prima Casa?
#85. camelia | 04.11.2010 | 20:05
0 (0/0)   
am si eu o intrebare?
stie cineva daca si millenium acorda cada sotul are o proprietate ?
va rog daca stie cineva sa ma ajute cu un raspuns
#84. sorina popescu | 06.10.2010 | 11:04
0 (0/0)   
Am o intrebare vitala pentru mine.In dec.1997 am cumparat cu un credit ipotecar o garsoniera .in anul 2000 fostul sot a deschis actiunede divort si mie mi s-a interzis sa intru in casa,casa care in final i-a fost acordata lui deoarece a facut un copil.Eu am primit o sulta egala insemnand nimic,adica jumatate din valoarea achitata in 2 ani.Casa a fost intabulata doar pe numele lui .Eu nu detin locuinta si vreau sa accesez un credit prin prima casa 2 deoarece este singurul credit pe care mi-l pot perimite avand un salariu mic deoarece lucrez in invatamant.
As dori un raspuns urgent daca se poate.
#83. WDD | 30.06.2010 | 12:32
0 (0/0)   
reiau problema #53 daca eu a obtinut un credit prima casa si ma casatoresc inaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare, iar starea civila se mentioneaza in contract, acest lucru anuleaza intreg demersul?
#82. Ana Ligia | 24.06.2010 | 10:23
0 (0/0)   
Multumesc de sustinere anonim! pe cititori ii asigur ca nu as fi scris acele lucruri daca nu as fi avut experienta necesara, dar tocmai pentru ca am trecut prin asa ceva stiu ca poate fi folositor multora. si ca sa fiu modesta: a face rau e usor, ei bine pentru mine vreau sa fie valabil si ca a face bine e usor.
sa aveti bafta si sa auzim ca v-ati luat toti case in cele mai bune conditii de creditare! sau poate mosteniti o matusa tamara :P
#81. anonim | 22.06.2010 | 15:10
0 (0/0)   
Revin cu link-uri utile

"Credite ga­ran­tate prin pro­gramul „Prima casa“ vor fi acordate si familiilor in care unul dintre soti a cumparat o locuinta ina­inte de casatorie, desi Codul familiei stabileste ca imobilul astfel achizitionat este bun comun. "

http://www.financiarul.com/articol_43436/locuintele-construite-de-la-zero-prin-programul-prima-casa-2--trebuie-finalizate-in-18-luni.html

"Finanţarea prin programul guvernamental se acordă şi familiilor în care unul din soţi a cumpărat o locuinţă înainte de căsătorie"

http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/conditii-de-finantare-pentru----prima-casa----ce-urmeaza-sa-fie-construita-12313.html

Acest al doilea citat este chiar de pe site-ul Imopedia, din 26 apr 2010
#80. anonim | 22.06.2010 | 14:53
0 (0/0)   
Sunt de acord cu Ana Ligia, la BRD se poate, insistati la sucursale. Noi am reusit sa luam prima casa cu BRD, dupa ce am insistat indelung, pentru ca exista experti legali neinformati. Sau mai bine spus, intre Fond si banci nu se comunica si bancile nu stiu ca Fondul (si legea) permit cumpararea unei locuinte prin Prima Casa daca unul din soti are deja o locuinta dinainte de casatorie. Exact asta prevad normele de aplicare ale programului Prima casa II. Fac apel pe aceasta cale la administratorii acestui site sa actualizeze informatiile, deoarece articolul acesta este deja invechit si dezinformeaza foarte multa lume. Politica majoritatii bancilor de a cere sotului care are deja o locuinta in proprietate sa dea declaratie ca nu are locuinta este pur si simplu arbitrara, renuntand la aceasta declaratie pot accepta multe persoane eligibile fara a fi in dezacord cu legea. Cereti-va drepturile.
#79. Ana-Ligia | 03.06.2010 | 15:57
0 (0/0)   
Pai problema la banci este ca noutatile nu ajung la toate sucursalele sau ajung destul de greu. De aceea eu am rugat sa intrebe la backoffice problema asta ca sa fiu sigura ca va fi o problema pe viitor si ca nu stie gresit consilierul de credite.
Ideea este ca trebuie mers si intrebat in multe parti, exact cum spusesem mai devreme, la mai multe sucursale chiar ale aceleiasi banci.
Intr-adevar mai sunt si alte programe in afara de prima casa, care sunt avantajoase dar tot nu la fel de avantajoase si de asta eu am insistat. sunt multe aspecte la care trebuie sa ai grija, ex: comision de rambursare, comision de acordare, comision de gestionare si multe altele. oarecum prima casa ofera aici niste avantaje pe care alte programe nu le ofera. plus ca rata este mai mica atat pe termen scurt(luna) cat si pe termen lung (anual). pe mine ma doare sufletul cand fac calculul sa vad cat voi da inapoi la sfarsitul creditului. dar incerc sa nu-mi mai fac inima rea si pur si simplu sa ma bucur ca am reusit macar atat, pentru ca nici in conditiile astea nu reuseste oricine. Am ajuns in Romania de ne scoatem ochii pentru un colt de paine, deja nici nu mai visam la o paine intreaga.
#78. magda | 03.06.2010 | 15:23
0 (0/0)   
chiar nu inteleg cum sta treaba cu bancile astea.pe noi cei de la brd ne-au respins.oricum e bine ca prin alte locuri se poate.eu am renuntat la prima casa. m-am reorientat la bcr banca pentru locuinte.ieri am aflat de program.pentru cei interesati sa contacteze banca.e foarte mult de explicat si nu stiu cat m-as face inteleasa...si asta pt cei care nu se grabesc foarte tare ca intai trebuie constituit un depozit 18 luni.oricum cine crede ca e bine se poate interesa.numai bine...pana la urma fiecare sper sa gaseasca cea mai buna solutie
#77. Ana-Ligia | 03.06.2010 | 15:12
1 (0/1)   
Partea cea mai buna la BRD este ca nici nu dureaza atat de mult ca la celelalte banci evaluarea dosarului. Nu lucrez si nici nu cunosc pe nimeni la BRD dar deocamdata, sunt cei mai ok dintre banci, si am umblat la multe banci. Sper sa nu ne faca vreo surpriza pe parcurs cu plata ratelor pentru ca deocamdata sunt incantata de ei. Ma rog in limita in care poti fi incantat de o banca pentru ca oricum sunt sacali dar tre sa alegi raul cel mai putin rau.
#76. Stefan | 03.06.2010 | 12:01
0 (0/0)   
Asa este , vorbisem cu un agent imobiliar si mi-a spus ca are 3 clienti in aceasta situatie si n-au avut probleme la BRD.
#75. Ana-Ligia | 03.06.2010 | 11:59
0 (0/0)   
Era vorba de BRD. dar e bine daca e si la alte banci valabila treaba asta. Sper ca nu vor afecta politica bancii aceste informatii. Succes tuturor!
#74. Stefan | 02.06.2010 | 18:44
0 (0/0)   
Si care este celalta banca? Eu am sunat la BCR si au spus ca se poate. Am sunat si la Banca Romaneasca unde este oferta mai buna si au spus ca nu se poate. Ce varianta ati ales dvs ?
#73. Ana Ligia | 02.06.2010 | 16:58
0 (0/0)   
Eu ma refeream la alta banca dar ma bucur sa aud ca s-a rezolvat si in alta parte. Asta e de bine. Inseamna ca tot mai multe banci curteaza ideea. Succes!
#72. magda | 02.06.2010 | 11:35
0 (0/0)   
la bcr.ca doar nu e nimic de ascuns.totul e legal.nu?
#71. **** | 02.06.2010 | 10:24
0 (0/0)   
Si totusi la ce banca?
#70. magda | 13.05.2010 | 12:33
0 (0/0)   
asa este.va multumesc pt raspunsuri si idei.sa stiti ca daca nu citeam aceste mesaje nu mai incercam disperata la toate felurile de banci,sucursale.am zis ca daca s-a putut la cineva trebuie sa gasesc si eu. numai bine si bafta tuturor in aceste vremuri de criza!
#69. Ana Ligia | 13.05.2010 | 12:13
-1 (1/0)   
Ati vazut ca se poate? trebuie doar cautata portita. V-am spus ca asta e singura solutie pe care ti-o ofera unele banci: sotul neproprietar sa fie cel care ia creditul iar celalalt sa fie doar coplatitor pentru a nu fi nevoit sa dea declaratie si in felul acesta sa fie si ei acoperiti. Ma bucur ca s-a rezolvat. le uram succes si celorlalti!
#68. magda | 13.05.2010 | 11:03
0 (0/0)   
eu am gasit o banca ce ma poate ajuta in felul urmator.sotul ia creditul iar eu sunt co-platitor.e o prostie.la banci habar nu au despre legi si cum se aplica, ce sa ne mai lamureasca si pe noi.eu am tot incercat in covasna unde locuiesc si peste tot mi s-a raspuns ca nu pot accesa creditul.acum am sunat la buzau la o cunostinta si am gasit.bafta tuturor!
#67. Ana Ligia | 13.05.2010 | 10:43
0 (0/0)   
Va mai pot da un indiciu sa incercati pe calea mosilor sau la unirii(daca sunteti din bucuresti). Succes!
#66. magda | 06.05.2010 | 17:59
0 (0/0)   
se pare ca multi sunt in situatia in care unul dintre soti detine dinaintea casatoriei o locuinta sau o cota parte.imi pare rau ca dezamagesc dar eu sunt de parere ca nu veti gasi banca.eu am fost si in judete diferite si tot degeaba.nu inteleg de ce nu sunt eligibila acestui program pt ca eu am si vandut garsoniera inainte de casatorie.dl boc spunea ca acest program se adreseaza celor care nu au nimic.ei bine nici noi nu avem nimic.ce conteaza ca am avut o garsoniera de 11 m?sa se gandeasca cei care fac legile ca nu poti locui cu sot si copil pe 11 m sau 13 nici numai stiu sigur cat avea.stiu doar ca era o camera si o baie extrem de mica.eu am fost la o banca unde mi s-a transmis ca se incearca sa se gaseasca o solutie pt cei ce sunt in situatia mea...acum numai am decat sa astept.altfel de credit nu imi pot permite.
#65. alexia_horascu | 06.05.2010 | 14:08
0 (0/0)   
Eu s isotul incercam sa accesam acest program,dar ne lovim de aceeasi problema sotul are un apartament impreuna cu parintii dobandit inaintea casatoriei, dar as vrea sa accesez eu programul neavand nicio proprietate pe numele meu.
V-am dat adresa de email pentru a-mi comunica numele bancii si a nu creea probleme.
Am incercat la 2 banci pana acum si voiam sa merg sa incerc la banca la care dvs. ati reusit fara sa mentionez macar ca stiu de undeva ca se poate. Daca nu imi puteti transmite informatia pe email nu este problema,am sa incerc sa gasesc aceasta banca singura.
Multumesc!
#64. Ana Ligia | 05.05.2010 | 22:16
0 (0/0)   
Din pacate nu pot spune numele bancii pentru ca nu stiu exact unde merge informatia si nu vreau sa opresc aici ajutorul oferit de banca respectiva tinerilor.. daca intelegi ce vreau sa spun. atata indiciu pot da ca e o banca mare(una din cele mai mari) si ca nu toti cei consultantii stiu despre ce e vorba dar daca mergi la mai multe sucursale vei intalni si pe cei care stiu. imi pare sincer rau dar nu vreau sa fiu egoista si sa opresc acest ajutor aici. rau se face usor..
inca un mic sfat: rugati-i sa intrebe in backoffice daca sunt amabili si sa vada ce le spun cei de acolo.
Mult succes si inca o data imi pare rau!
#63. alexia_horascu | 05.05.2010 | 13:20
0 (0/0)   
Ana Ligia imi poti spune numele bancii? multumesc
alexandra_horascu@yahoo.com
#62. Ana Ligia | 04.05.2010 | 08:45
0 (0/0)   
Cred ca n-ati dat inca de banca, care trebuie. eu zic sa mai incercati. nu e vorba neaparat de pacalit statul ci e vorba de a-ti crea singur(si cu ajutorul bancii) conditiile sa te descurci in viata, mai ales ca in romania este doar o chestiune de timp in ceea ce priveste legile. se va modifica aceasta lege in momentul in care cineva important va avea nevoie sa acceseze prima casa si va avea problema cu casa dinaitnea casatoriei. deci e doar problema de timp. am experienta in dintr-astea asa ca lupta mea in a-mi primi drepturile continua..
#61. magda | 03.05.2010 | 19:12
0 (0/0)   
nici nu incerc sa caut sa mint statul.doar incerc sa gasesc o cale legala.macar sa dorm linistita pe perna mea (chiar si in chirie).am vrut sa facem asa dar ni s-a spus de la banci ca nu se poate sa ia sotul creditul si eu sa fiu coplatitor, ca doar sunt sotia lui si ca declaratia trebuie data de ambii soti.nu stiu cand ati facut dvs creditul, dar ma bucur ca mai sunt si persoane care au noroc, pentru ca eu sunt tare dezamagita acum.spusesem ca am gasit banca ce ne permite sa accesam programul, dar azi dimineata am fost sunati si ni s-a spus ca s-au modificat conditiile si daca am avut locuinta chiar si inainte de casatorie nu putem lua creditul.o zi buna. si cine stie poate se va mai schimba, va aparea altceva...
#60. Ana Ligia | 03.05.2010 | 09:46
0 (0/0)   
Ca sa nu fiti nevoita sa stati stresata cum ca mintiti statul, puteti sa luati creditul pe numele sotului si dvs sa fiti coplatitor. Eu asa am facut si n-a fost nevoie sa dau si eu declaratie ci doar sotul.
#59. magda | 03.05.2010 | 08:14
0 (0/0)   
nu este vorba de nici un divort.pur si simplu inainte de casatorie am avut o garsoniera pe care am vandut-o.textul legii era ca la data de 4 iunie 2009 nu ati detinut...pana pe 16 aprilie...acum nu mai aduce nimeni aminte de aceasta data ci doar sa nu fi detinut pana la accesarea programului...dar eu incep astazi dosarul pt ca banca mi-a dat tot formular din acela vechi, deci eu nu am cu ce sa mint in declaratie.sper doar sa treaca dosarul si de Fondul de garantare.
#58. magda | 29.04.2010 | 09:27
1 (0/1)   
va multumesc frumos pentru raspuns. aveti mare dreptate.ieri am gasit o banca ce raspunde cerintelor noastre de a face un credit.am explicat situatia care a fost analizata de juristi, apoi am primit un apel telefonic prin care mi s-a comunicat sa mergem la sediul bancii pt a face creditul, locuinta de dinaintea casatoriei nefiind o problema.am fost si la alte banci, dar acelea ne-au respins, motivul fiind locuinta mea de dinaintea casatoriei. o zi buna va doresc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Credem ca mai presus de banca, trebuie sa fie in primul rand textul legii care spune clar ca daca la data intarii in vigoare a legii nu ati detinut o proprietate, in acest caz, puteti aplica. Deci daca la 4 iunie 2009 nu mai erati proprietara, atunci putei aplica. Sau divortul este mai recent?..
#57. Ana Ligia | 29.04.2010 | 07:55
1 (0/1)   
Raspunsul referitor la prima casa, problema locuintei de dinaintea casatoriei, este foarte simplu: depinde de banca. Sunt banci care considera ca noul imobil va insemna o a doua proprietate pt cel care detinea deja un imobil dinaintea casatoriei. dar sunt si banci (si a spus si la tv la stiri) care considera ca acel bun detinut dinaintea casatoriei nu se poate lua in calcul ca si bun comun pentru ca in cazul divortului sotul/sotia proprietarului nu se poate folosi sub nicio forma de ceea ce detinea acesta din urma dinaintea casatoriei. iar programul prima casa este pentru a ajuta cuplurile in achizitionarea unui imobil (sau cel putin asa zic ei) asa ca eu va recomand sa intrebati bine la toate bancile si chiar la mai multe sucursale ale aceleasi banci pana dati de persoana care stie despre ce e vorba. va garantez ca eu una am dat de aceasta banca, nu e una necunoscuta, ba dimpotriva e destul de mare, si imi convine si rata mai mult decat la alte banci. baft la noroc!
#56. magda | 28.04.2010 | 14:41
0 (0/0)   
buna ziua.intrebarea mea este:daca am detinut o locuinta inainte de casatorie, pe care am vandut-o tot inaintea casatoriei, sotul meu mai poate accesa programul Prima casa?va multumesc
#55. MAXIMUS | 26.04.2010 | 10:41
0 (0/0)   
Bunaziua. am si eu o intrebare: dupa moartea tatuli meu am primit 1/4( un sfert ) din apartament iar mama restul 3/4 ( treisfert ) impreuna am vandut ap si am cumparat o casa la tara tot ca si mai sus , mentionez ca la data succesiunii nu am fost casatorit iar la data cumpararii casei eram casatorit . Eu si sotia mai putem beneficia de programul prima casa?
#54. Lorena | 23.04.2010 | 10:57
0 (0/0)   
Buna. Am si eu o intrebare. Sotul meu a mai fost casatorit inainte si a obtinut cu fosta lui sotie o locuinta in regim ANL. Putem intra in programul prima casa?
#53. Ana Ligia | 09.04.2010 | 15:37
0 (0/0)   
Pai in cazul asta am si eu o intrebare ca se pare ca sunt grea de cap si nu inteleg. Spuneti ca daca, ex: sotia are un imobil in proprietate de dinaintea casatoriei, nici sotul nu poate aplica pentru prima casa pentru ca imobilul detinut de sotie ar intra ca si bun comun sau ma rog sotia ar deveni proprietara de 2 ori. pai si in cazul divortului sotul ar avea vreun drept asupra imobilului detinut de sotie dinaintea casatoriei? pentru ca daca nu, atunci incep sa cred ca e facuta ordonanta asta de urgenta a guvernului de femeia lor de serviciu care n-a stat sa se gandeasca la toate cazurile posibile si atunci vorba unuia dintre comentatorii de mai sus, ne stergem undeva (scuzati expresia) cu programul prima casa ca e la fel de accesibil ca si ANL-ul.
#52. dia | 02.04.2010 | 13:52
0 (0/0)   
''guvernul a hotarat''Adica?eu am o garsoniera luata cu credit ipotecar.am fost la banci si nu este nimic adevarat.mi-au spus clar ca nu pot accesa un astfel de credit.''a hotarat'' prin ce a hoytarat ce lege ce ou ce altceva?????astept un raspuns , daca exista
#51. Jeni | 01.04.2010 | 09:47
0 (1/1)   
Buna, am si eu o dilema: daca eu a obtinut un credit prima casa si la 1 luna ma casatoresc sotul poate fi introdus in actele de proprietate a casei, adica sa fim amandoi propietari?
Multumesc.
#50. irina | 31.03.2010 | 15:20
0 (0/0)   
eu chiar astept raspuns la #50 va rog
#49. irina | 31.03.2010 | 14:27
0 (0/0)   
Cat despre fals in acte nu cred ca poate fi vorba caci sotul meu chiar nu detine nici o proprietate cat de mica
#48. irina | 31.03.2010 | 14:24
0 (0/0)   
daca la banca ne-a fost acordat creditul pt prima casa si noi mergem si ne cumparam,care este lucrul cel mai rau care n-i s-ar putea intampla?si cum ar putea sa verifice ca eu mai am o proprietate?
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
:) Da, este o chestiune de principiu aici. Dvs veti da o declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti nicio proprietate pe nume, deci sunteti sigura ca vreti sa "omiteti" faptul acesta? Nu va sfatuim sa faceti asa ceva...
#47. irina | 31.03.2010 | 13:41
0 (0/0)   
Deci sa revenim si sa ne lamurim.Eu detin o garsoniera dinaintea casatoriei.SOTUL nu a avut si nu are nici o proprietate,teoretic este eligibil pt programul prima casa.Toate actele inclusiv creditul si casa pe care am cumpara-o ar fi pe numele lui eu sunt doar coplatitor pt cazul in care el ,sotul,nu mai poate sa plateasca ratele,Doamne fereste!
Intrebare :de ce nu se poate?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru ca, asa cum reiese din prevederile Codului Familiei, orice bun obtinut in timpul casatoriei devine comun prin efectul casatoriei. Ca atare Dvs ati deveni proprietara pe doua imobile,chiar daca nu aplicati personal pentru Prima Casa, ci sotul. Efectul actiunii sotului, se rasfrange si asupra Dvs.
#46. CristianS | 23.03.2010 | 14:28
1 (0/1)   
Buna...Am si eu o nelamurire: Eu nu am pe numele meu nici o proprietate, dar sotia are intabulat pe ea si pe fratele ei casa parinteasca, dupa moartea parintilor. Acestea intamplandu-se inainte de casatorie. Am fost la o banca si mi-a spus ca-i exclus sa am acces la "prima casa" , apoi am fost la alta banca di mi-a spus ca: "Beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire". Deci este o portita de iesire, si doar de politica bancilor depinde totul....Sper sa am noroc :))
»  IMOPEDIA.ro
2 (0/2)   
Exact, legea s-a modificat, in sensul ca si mostenirii unor cote-parti din imobil pot aplica. Va tinem pumnii! :)
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Replica lui Ionuţ Negoiţă: „Cu 400-500 euro/mp se poate construi doar un coteţ"
@Ivana Pedro: Salut, Sunt dna Ivana Pedro, creditor legal împrumutat. Ai nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau [...]
Replica lui Ionuţ Negoiţă: „Cu 400-500 euro/mp se poate construi doar un coteţ"
@Ivana Pedro: Salut, Sunt dna Ivana Pedro, creditor legal împrumutat. Ai nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau [...]
Replica lui Ionuţ Negoiţă: „Cu 400-500 euro/mp se poate construi doar un coteţ"
@Lavinia vanesa: Promit sa împarta?esc aceasta marturie a împrumutului din cauza faptului ca Dumnezeu prime?te în via?a mea Buna,    Eu sunt [...]
Replica lui Ionuţ Negoiţă: „Cu 400-500 euro/mp se poate construi doar un coteţ"
@Nicholas Robert: A?TEPTATEA CÂND AU FACUT ÎMPRUMUTUL DE CATRE UN LITERE DE LEGATURA LEGATA Numele meu este Nicholas Robert ceta?ean al [...]
Replica lui Ionuţ Negoiţă: „Cu 400-500 euro/mp se poate construi doar un coteţ"
@Austin Roland: MASURAREA CÂND AU FACUT ÎMPRUMUTUL DE CATRE O COMPANIE DE ÎMPRUMUT REDUS (R.M.L.C) Buna prieteni!!! Numele meu este Austin [...]
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video