Primele trei clădiri de birouri din apropierea mallului AFI Palace Cotroceni au ajuns la un grad de ocupare de 100%, aici desfăşurându-şi activitatea circa 3.000 de angajaţi. Cel mai nou chiriaş este o companie de servicii BPO, care a contractat o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi. Vizat în prezent în special de companii multinaţionale de IT&C, proiectul AFI Park deţine în total peste 65.000 mp de spaţii de birouri.

34840-afi_park_2.jpgAFI Europe România a finalizat închirierea primelor trei clădiri de birouri din proiectul AFI Park, ce însumează circa 37.000 metri pătraţi de spaţii office. Circa 3.000 persoane îşi au biroul lângă mallul de pe bulevardul Vasile Milea, din Capitală.

„Astăzi, pentru a atrage cei mai valoroşi angajaţi, companiile se concentrează pe găsirea unei locaţii excelente pentru sediile lor, care să fie uşor accesibile cu metroul, tramvaiul şi maşinile proprii şi înconjurată de servicii şi facilităţi, cum este AFI Park, deservit de mall-ul AFI Palace Cotroceni. În plus, datorită specificaţiilor sale tehnice superioare, care corespund nevoilor companiilor multinaţionale, AFI Park continuă să se dezvolte în calitate de principal hub IT&C în Bucureşti", declară David Hay, CEO AFI Europe România.

  • AFI Park 1 are o suprafaţă închiriabilă de 12.250 mp şi este ocupată în proporţie de 100%
  • AFI Park 2 are o suprafaţă închiriabilă de 12.200 mp, a fost inaugurată în urmă cu trei luni şi este închiriată în proporţie de 99,5%
  • AFI Park 3 are o suprafaţă închiriabilă de 12.200 mp, urmează să fie livrată în decembrie 2014 şi este deja pre-închiriată în totalitate

În luna aprilie a acestui an, AFI Europe a început construcţia AFI Park 4&5, cea de-a patra fază a acestui proiect de birouri, care este planificată pentru a fi finalizată în octombrie 2015. AFI Park 4&5 va fi construită ca o singură clădire, deservită de două recepţii. Clădirea va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 32.000 mp (GLA), dispusă pe 12 etaje de birouri, cu o parcare subterană pe două niveluri şi cu un parter ce va oferi spaţii comerciale. Clădirea va avea o suprafaţă închiriabilă pe etaj de 3.000 mp.

Cel mai nou chiriaş, un furnizor de servicii BPO

Contractul ce a dus la un grad de ocupare de 100% al AFI Park 3 a fost semnat cu TELUS International Europe, furnizor de servicii Business Process Outsourcing (BPO) şi soluţii de relaţii cu clienţii pentru companii din întreaga lume, cu circa 1.600 angajaţi în Europa. Compania a închiriat 5 etaje (respectiv o suprafaţă de 6.000 mp), pentru o perioadă de 5 ani.

„AFI Park oferă un mediu de afaceri oportun. Birourile din AFI Park se potrivesc culturii aparte a organizaţiei noastre şi, în plus, ne vor ajuta să păstrăm un angajament ridicat al membrilor echipei, diferenţiindu-ne pe piaţa din România ca un angajator care oferă cel mai bun mediu de lucru şi ca furnizor de servicii BPO de top într-un hub de nivel mondial", afirmă Yann Bidan, Country Manager, TELUS International România.

„România se numără printre destinaţiile preferate din ECE pentru outsorcing şi offshoring; Bucureşti, în special, a înregistrat o creştere rapidă a gradului de ocupare de către astfel de companii în perioada 2010-2013”, completează George Didoiu, Senior Associate în cadrul Colliers International, consultantul care a intermediat tranzacţia. 

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

12 August 2014