Scumpirea banilor afectează piaţa imobiliarăScumpirea banilor afectează piaţa imobiliară.

Tranzacţiile din domeniu se află de o bună perioadă în stagnare, iar dezvoltatorii sunt sfătuiţi de specialişti să facă schimbări de strategie. Primul vizat este target-ul de cumpărători.

"Fără îndoială că ei vor trebui să-şi schimbe strategia, să-şi revizuiască proiectele, s-ar putea să adopte strategii diferite. Primul lucru la care se gândesc este publicul ţintă căruia i se adresează, şi fără îndoială că publicul cel mai nimerit într-o astfel de situaţie este acela care are deja bani şi care nu trebuie să alerge neapărat după nişte credite," a declarat Adriana Iftime, director general executiv al Patronatului Societatilor de Constructii.

Sunt şi specialişti care consideră că nu este nevoie de o schimbare radicală în planurile dezvoltatorilor. "Nu cred că este necesară în acest moment schimbarea unei strategii neapărat, pentru că piaţa imobiliară din România are o profitabilitate destul de bună, şi cred că există loc de a scădea sau de a ridica preţurile, deci nu cred că este necesară schimbarea strategiei," consideră Cristian Cocioba, director executiv BICAU.

Experţii imobiliari susţin că abia când piaţa se va maturiza, odată cu apariţia mai multor apartamente nou construite, se va ajunge la schimbarea de strategie din partea antreprenorilor.

12 November 2008