Stadionul național de rugby ”Arcul de Triumf” va intra în renovare în cel mai scurt timp. Modificarea și modernizarea arenei, care trebuie să asigure condițiile de antrenament pentru echipele participante la Campionatul European de Fotbal EURO 2020, care va avea loc în București, vor costa aproape 80.000.000 de lei (fără TVA, cote și taxe).

42168-stadioane_euro_2020.jpgLucrările vor fi realizate de asocierea care a câștigat  procedura de achiziție publică inițiată în urmă cu patru luni de Compania Națională de Investiții (CNI), respectiv Asocierea ACI Cluj SA, SC DICO și Tiganas Birou de proiectare SRL, SC Athenaeum Construct SA.

Lucrările vor începe în cel mai scurt timp, după emiterea ordinului privind începerea serviciilor de proiectare și obținerea avizelor și autorizațiilor aferente construcției noii arene.

”Noua arenă va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilități) și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum și condițiile necesare găzduirii de competiții de rubgy la nivel național și internațional”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Astfel, stadionul Arcul de Triumf va beneficia de un teren utilizabil pentru competiții sportive de rugby și fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m. Acesta va fi prevăzut cu o suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa și medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative.

Lucrările vor fi finanțate de MDRAP, prin CNI.

 

26 July 2018