Celebrităţile au simţit pe propria piele efectele crizei financiare, deşi poate părea că oamenii extrem de bogaţi nu au aceleaşi probleme ca şi cei cu venituri medii. Dar oricine poate face o investiţie neprofitabilă, indiferent de contul din bancă.

Nu toate vedetele de la Hollywood încheie anul numărându-şi profiturile. Unele staruri au investit sume exorbitante în proprietăţi imobiliare sperând ca, odată cu trecerea anilor, să le crească valoarea. Iar acum, chiar şi recuperarea investiţiei pare o afacere bună.

Proprietăţi scoase la vânzare în pierdere

22756-rober_de_niro.jpgRobert de Niro. Faimosul actor este cunoscut pentru investiţiile masive în proprietăţile imobiliare din New York. Dar acesta îşi vinde casa din Saint Luke's Place, ce datează din secolul al XIX-lea, locuinţă pe care o deţine din 1975. Evaluată la începutul anului la 14 milioane dolari, proprietatea este oferită spre vânzare acum pentru 11,99 milioane dolari, conform publicaţiei NY Daily News.

Amplasată într-una dintre cele mai râvnite părţi din West Village (printre cele mai bine cotate cartiere din Manhattan), clădirea are o deschidere la stradă de aproape şapte metri, se bucură de grădină interioară, precum şi de terasă. Locuinţa cu cinci niveluri a fost deţinută, în anii '20, de către poeta Marianne Moore.

22757-sharon_stone.jpgSharon Stone. Actriţa de top, ce şi-a câştigat faima odată cu rolul din „Basic Instinct", şi-a scos la vânzare proprietatea cu şapte dormitoare din Los Angeles, după ce a mai încercat să o vândă în 2009, fără succes. Suma cerută este de 8,99 milioane dolari, deşi actriţa a plătit, în 2006, nu mai puţin de 11 milioane dolari, conform World Property Channel.

Pentru a oferi discreţia necesară unei vedete, locuinţa în stil mediteranean este înconjurată de peste două hectare de teren, de pe care nu lipsesc cascade, poduri, pomi fructiferi, o grădină de meditaţie, o piscină, precum şi un teren de tenis.

22758-sylvester_stalone.jpgSylvester Stallone. Actorul cunoscut pentru rolurile din „Rocky" şi „Rambo" încearcă să scape de proprietatea sa de aproape un hectar, din Thousand Oaks, California. Acesta a şi-a achiziţionat conacul în 2008, pentru suma de 4,85 milioane dolari şi încearcă acum să obţină 4,49 milioane dolari, arată tabloidele americane.

Amplasată pe malul unui lac, locuinţa are o suprafaţă de 330 mp, a fost ridicată în 1946 şi este dotată cu ponton, hangar pentru bărci, casă de oaspeţi, dar şi dependinţe pentru angajaţi.

Proprietăţi executate silit

22759-nicolas_cage.jpgNicolas Cage. Starul şi-a pierdut proprietatea ce valora 35 milioane dolari, situată în Los Angeles. Pe parcursul acestui an, locuinţa i-a fost executată silit de către Citibank, din cauza unei datorii ce depăşea 18 milioane dolari. De asemenea, actorul a fost silit să îşi vândă alte patru proprietăţi pentru a achita o datorie de ordinul zecilor de milioane de dolari pe care o datora statului, subliniază publicaţia Forbes.

Conacul are o suprafaţă locuibilă de peste 1.000 mp, se bucură de o pivniţă de vinuri, cinematograf cu 35 de locuri, şase dormitoare şi piscină. De câteva luni, proprietatea şi-a găsit un cumpărător, contra sumei de 11,8 milioane dolari.  

22763-julius_erving.jpgJulius "Dr.J" Erving. Faimosul jucător de basket din NBA şi-a luat adio de la proprietatea sa din St. George, Utah, deoarece nu a reuşit să obţină pe ea 2,25 milioane dolari, în 2009. Acesta s-a mutat în Atlanta, dar în 2010, a fost chemat în instanţă de către creditorii săi. Din cauza faptului că nu a reuşit să-şi achite datoriile către bancă, acesta a fost executat silit.

Locuinţa rustică are o suprafaţă de peste 600 mp şi a fost ridicată de către basketbalist, în 2006. Cele şase dormitoare sunt completate de cinci şeminee (dintre care unul este în baia principală), o sală de cinema, piscină, dar şi teren de basket. 

CITEŞTE ŞI: Top 10 - Cele mai spaţioase locuinţe ale celebrităţilor


23 December 2011