Preţul apartamentelor vechi din Bucureşti ar fi putut ajunge în această lună la nivelul lui ianuarie 2006, singurul lucru care a împiedicat căderea liberă a acestora a fost iniţierea programului „Prima Casă", aşa se arată într-o analiză realizată de Colliers International care urmăreşte evoluţia preţurilor ce subliniază scăderea dramatică din 2008, ecourile din 2009 şi intervenţia statului.

sursa:capital.ro„Începând cu martie 2008, moment în care s-a atins punctul de vârf al preţurilor apartamentelor vechi, observăm un parcurs accelerat descendent al BREI-Vechi. Caderea s-a stopat în momentul în care «Prima Casă» a început să se apropie de lansare.

În acest moment, proprietarii de apartamente s-au oprit din cursa atragerii puţinilor clienţi din piaţa, prin scăderea preţului", susţin autorii analizei.

Din graficul evoluţiei BREI-Vechi (indice care urmăreşte evoluţia preţului la apartamentele vechi din Bucureşti) se observă că începând din iunie-iulie, preţurile au început să crească, pentru prima oară după trimestrul întâi din 2008.




 

20 January 2010