2.480.000 euro a încasat statul în urma vânzării Complexului Hotelier Mamaia, aflat în patrimoniul SC Mamaia SA, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

21439-hotel_mamaia_2606462711.jpgComplexul hotelier este situat în centrul Staţiunii Mamaia, fiind compus din teren în suprafaţă de 2.248 mp şi construcţii: Hotel Mamaia, restaurant şi 2 terase. Hotelul are o capacitate de 66 de locuri de cazare şi este clasificat la 5 stele. Are ca dotări: săli de conferinţă, bar, salon de coafură, masaj, jacuzzi, saună.

Cumpărătorul este Iordache Silviu, persoană fizică, din Bucureşti. Potrivit MDRT, contractul de vânzare - cumpărare va cuprinde o clauză prin care cumpărătorul este obligat să menţină activul în circuitul turistic.

Anterior acestei licitaţii, Complexul Hotelier Mamaia a mai fost scos la vânzare în 5 şedinţe de licitaţie, fără a găsi cumpărători.

Vânzarea Complexului Hotelier Mamaia face parte din acţiunile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de privatizare a activelor pe care statul le mai deţine în sectorul de turism, astfel încât acestea să poată beneficia de investiţiile necesare dezvoltării şi creşterii competitivităţii acestora.


Sursa

7 October 2011