Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Statul a virat 1,7 milioane euro în conturile clienţilor BCR Banca pentru Locuinţe

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3429

Statul a alimentat conturile clienţilor BCR Banca pentru Locuinţe cu 1,7 milioane euro. Este vorba despre cei care şi-au făcut produse de economisire-recreditare, prin care ei depun o parte din bani iar statul adaugă o parte din suma economisită. Aceasta este abia prima tranşă primită de la stat, urmând ca în fiecare an de depozitare să se adauge alte prime.

sursa: clubafaceri.ro Băncile pentru locuinţe vor avea aproape 400.000 de clienţi în 2011 Băncile pentru locuinţe privesc cu optimism anul 2011 şi estimează că portofoliul de clienţi va include 375.000 - 400.000 de români, comparativ ... Clienţii BCR BpL care au primit acum banii de la stat sunt cei care au făcut depuneri în anul 2010. De altfel, anul trecut a fost unul bun pentru Banca de Locuinţe.

• Portofoliul de clienţi a crescut cu 41%
• Depozitele acestora au înregistrat o creştere de 146%, până la 112 milioane euro

Iar trendul pozitiv a continuat şi anul acesta, când în primul trimestru depozitele au crescut cu 6,6 milioane euro până la un total de 120 milioane euro. Comparativ, faţă de primul trimestru al anului 2010, depozitele atrase de la clienţi au crescut cu 125%. Iar euforia clienţilor în faţa produselor de economisire-creditare pare a fi încurajată de stat.

Faţă de situaţia anului anterior, când prima tranşă a primei de stat a fost virată în luna iulie, datorită situaţiei economice dificile, anul acesta Statul a realizat virarea primei tranşe într-un termen rezonabil. Astfel, şi-a reconfirmat interesul în dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ şi sprijinul acordat cetăţenilor români, prin impulsionarea programului de acordare a primei de Stat." a precizat Alexandru Ciobanu, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Clienţii băncilor pentru locuinţe au condiţii privilegiate dacă vor să investească într-o locuinţă

Totuşi, chiar dacă suma totală oferită de stat este considerabilă, suma medie pe care a primit-o fiecare client este de 37 lei, adică nu mai mult de 8 euro pentru fiecare. Desigur, clienţii cu depozite mai mari au primit sume direct proporţionale. Dar Românii îşi retrag banii de la bancă. Depozitele le oferă dobânzi neglijabile Românii şi-au pierdut încrederea în beneficiile pe care le aduc depozitele bancare. Banii pe care aceştia i-au depus în bănci ... avantajele produselor de economie-creditare nu se rezumă numai la prima de la stat.

"Avantajele constau în posibilitatea de a obţine un credit în lei cu dobândă avantajoasă, de 5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul de contract ales; dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului, şi nu în ultimul rând prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă.", arată oficialul BCR BpL.

Creditul despre care vorbesc oficialii BCR poate fi accesat pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite destinate unei locuinţe. De asemenea, clienţii pot opta pentru un credit intermediar sau anticipat - micşorând astfel perioada de aşteptare pentru un credit de economisire-creditare.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe a crescut cu 14.000 de clienţi în primul trimestru al anului 2010, până la 204.000 clienţi. Rivalul direct al companiei este Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Cum să îţi renovezi casa cu bani de la stat Băncile au în portofoliu ceea ce ele numesc produse de economisire-creditare. Asta înseamnă că tu vii cu o parte din bani, banca vine cu ... Vezi cum poţi să îţi renovezi locuinţa pe banii statului


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video