Statul a alimentat conturile clienţilor BCR Banca pentru Locuinţe cu 1,7 milioane euro. Este vorba despre cei care şi-au făcut produse de economisire-recreditare, prin care ei depun o parte din bani iar statul adaugă o parte din suma economisită. Aceasta este abia prima tranşă primită de la stat, urmând ca în fiecare an de depozitare să se adauge alte prime.

18864-credit-imobiliaripotecar-19509_big.jpgClienţii BCR BpL care au primit acum banii de la stat sunt cei care au făcut depuneri în anul 2010. De altfel, anul trecut a fost unul bun pentru Banca de Locuinţe.

• Portofoliul de clienţi a crescut cu 41%
• Depozitele acestora au înregistrat o creştere de 146%, până la 112 milioane euro

Iar trendul pozitiv a continuat şi anul acesta, când în primul trimestru depozitele au crescut cu 6,6 milioane euro până la un total de 120 milioane euro. Comparativ, faţă de primul trimestru al anului 2010, depozitele atrase de la clienţi au crescut cu 125%. Iar euforia clienţilor în faţa produselor de economisire-creditare pare a fi încurajată de stat.

Faţă de situaţia anului anterior, când prima tranşă a primei de stat a fost virată în luna iulie, datorită situaţiei economice dificile, anul acesta Statul a realizat virarea primei tranşe într-un termen rezonabil. Astfel, şi-a reconfirmat interesul în dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ şi sprijinul acordat cetăţenilor români, prin impulsionarea programului de acordare a primei de Stat." a precizat Alexandru Ciobanu, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Clienţii băncilor pentru locuinţe au condiţii privilegiate dacă vor să investească într-o locuinţă

Totuşi, chiar dacă suma totală oferită de stat este considerabilă, suma medie pe care a primit-o fiecare client este de 37 lei, adică nu mai mult de 8 euro pentru fiecare. Desigur, clienţii cu depozite mai mari au primit sume direct proporţionale. Dar avantajele produselor de economie-creditare nu se rezumă numai la prima de la stat.

"Avantajele constau în posibilitatea de a obţine un credit în lei cu dobândă avantajoasă, de 5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul de contract ales; dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului, şi nu în ultimul rând prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă.", arată oficialul BCR BpL.

Creditul despre care vorbesc oficialii BCR poate fi accesat pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite destinate unei locuinţe. De asemenea, clienţii pot opta pentru un credit intermediar sau anticipat - micşorând astfel perioada de aşteptare pentru un credit de economisire-creditare.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe a crescut cu 14.000 de clienţi în primul trimestru al anului 2010, până la 204.000 clienţi. Rivalul direct al companiei este Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Vezi cum poţi să îţi renovezi locuinţa pe banii statului


2 June 2011