Statul construieste cinci vile in Olimp




Cotidianul - 06.09.2006
 

Societatea Neptun-Olimp va construi, in statiunea Olimp din Constanta, printr-o investitie de 500.000 de euro, cinci vile cu o capacitate totala de cazare de 30 de locuri, constructorul urmind sa fie selectat in urma unei licitatii, a declarat directorul executiv al firmei, Ioan Epure.

Constructorii care sint la inceput de cariera sau care nu si-au platit taxele la stat vor fi respinsi din prima faza. Cele cinci vile vor avea o suprafata construita totala de 950 de metri patrati si vor fi amplasate pe un teren de 2.400 de metri patrati. Lucrarile vor incepe, la scurt timp dupa inceperea scolilor, in jur de 20 septembrie. Primii locatari, potrivit dezvoltatorului, vor putea sa se cazeze in aceste vile la 15 iunie 2007, intrucit acesta este termenul de finalizare a lucrarilor.

Firma constructoare va fi stabilita printr-o licitatie cu preselectie. Intr-o prima etapa, vor fi selectionati cinci candidati care vor participa la faza finala, cistigatorul fiind desemnat dupa criteriul celei mai bune oferte. Firmele participante la licitatie trebuie sa aiba o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani in valoare de cel putin 10,5 milioane de lei, aproximativ 3 milioane de euro, si sa fi realizat, in ultimii cinci ani, o lucrare similara cu cea care se doreste sa fie construita la Olimp, cu o valoare de minim 1,75 milioane de lei, aproximativ 300.000 de euro.

O alta conditie impusa participantilor la licitatie se refera la achitarea integrala a obligatiilor privind taxele si impozitele catre bugetul de stat si catre bugetele locale, precum si a contributiei pentru asigurarile sociale de stat. Neptun-Olimp este societate pe actiuni, avind ca actionar statul.


Cotidianul
 

6 September 2006