Într-un cartier de vile, proprietarii caselor fac slalom cu maşinile printre stâlpii de electricitate care se află chiar în mijlocul drumului. Primăria a dat aviz de construcţie celor 15 proprietari, deşi reţeaua de electricitate era deja făcută. Acum, nimeni nu vrea să plătească pentru mutarea stâlpilor.

O stradă din Galaţi are stâlpi de energie electrică chiar pe mijloc.

sursa:adevarul.ro

Povestea aleii a început în anul 2000, când mai mulţi gălăţeni şi-au cumpărat terenuri în spatele Staţiei electrice de 110 volţi, din cartierul Ţiglina III. După câţiva ani, pe acele terenuri s-au ridicat 15 vile. Şi cum era nevoie de o cale de acces, a apărut aleea Dr. Răutu chiar pe suprafaţa pe care se aflau deja stâlpii.

Strada este înscrisă în planul de urbanism al oraşului şi, chiar dacă a fost vorba de o iniţiativă privată, a locuitorilor, ea este acum o cale de acces publică.

Cei de la Electrica spun că ei nu au nicio vină. „Reţeaua electrică a fost construită într-un moment în care zona nu era sistematizată. Construcţiile au apărut ulterior, cu avizul Primăriei. Această instituţie este, de altfel, şi cea care se ocupă de partajarea loturilor de teren şi de includerea lor în planul urbanistic", a declarat Iulian Aramă, directorul Electrica Galaţi.



Sursa

1 March 2010