Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Studiu britanic: Apartamentele din Bucureşti au printre cele mai rapide rate de amortizare din lume

Publicat: | Numar afişări: 5045

Bucureștiul ocupă locul zece într-un top al orașelor lumii în care investiția într-un apartament cu patru camere se recuperează cel mai rapid prin închirierea în sistem Airbnb. Capitala României depășește în acest sens orașe cu renume precum Washington D.C. sau Munchen.

Apartament spaniaStartup-ul londonez Nested, specializat pe servicii imobiliare, a măsurat rentabilitatea investițiilor imobiliare în 75 de orașe mari din lume. Compania a analizat mii de tranzacții de vânzare încheiate în  ultimele șase luni, consultând și date ale Băncii Mondiale și HSBC, pentru a determina prețul mediu de vânzare al unui apartament cu patru camere din interiorul orașelor incluse în clasament. Totodată, brokerii au consultat platformele de închiriere ale agenților imobiliari pentru a identifica chiria medie pentru o astfel de proprietate.

Rezultatele arată că un investitor trebuie să plaseze 157.966 euro într-un apartament cu patru camere din București pe care îl poate închiria cu circa 600 de euro pe lună. Prin această operațiune, el își poate amortiza investiția în 263 de luni. Aceeași proprietate, însă, poate fi închiriată prin platforma internațională Airbnb pentru 3.441 euro/lună, ceea ce duce la o rată de amortizare de doar 46 de luni.

Nested constată că sistemul Airbnb modifică substanțial piața închirierilor la nivel global. Fondată în 2008 în San Francisco, platforma Airbnb a avut până în prezent peste 60 de milioane de utilizatori, este folosită în peste 34.000 de orașe și 191 de țări.

Rata de recuperare a investiției prin Airbnb este mai bună decât în București în Dubai, Cairo sau Atena. Orașul sud-african Durban este pe primul loc în clasament cu o perioadă de doar 18 luni necesară recuperării unei investiții de 88.400 de euro. La coada ierarhiei se situează Beijing, cu o perioadă de 714 luni necesară recuperării unei investiții de 1,26 mil. euro, prin Airbnb.

Topul Nested mai arată că prețul de vânzare al apartamentelor din București este printre cele mai mici dintre orașele analizate, ocupând locul 69. La fel și nivelul chiriilor practicate aici, care plasează Capitala României pe locul 68 în top.

Brokerii britanici mai arată că, dintre orașele analizate, Cairo are cele mai accesibile prețuri, costul de achiziție al unui apartament cu patru camere fiind de doar 56.495 de euro. La polul opus, un apartament similar costă 2,25 mil. euro în Hong Kong. Cea mai mică chirie este tot în Cairo, respectiv 363 euro/lună, iar cea mai mare se găsește în San Francisco, unde chiriașii plătesc lunar peste 5.000 euro pentru un apartament cu patru camere.

Sursa: Capital.ro 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video