Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

SUA încearcă să desfiinţeze secretul bancar elveţian, cu tradiţie de sute de ani

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5033

Guvernul american doreşte ca Elveţia să prezinte informaţii amănunţite cu privire la cetăţeni americani care evită plata impozitelor, prin depunerea banilor în conturi din bănci elveţiene. Dacă oficialii elveţieni refuză, alternativa ar fi acţionarea în justiţie a zece instituţii de credit elveţiene, printre care şi Credit Suisse.

Secrect bancar elvetianProcurorul general adjunct al SUA, James Cole, a trimis o scrisoare autorităţilor elveţiene, prin care solicită „până marţi" date cu privire la evaziunea fiscală în conturi, la Credit Suisse. De asemenea, Cole cere cu insistenţă informaţii similare pentru alte nouă instituţii bancare. Procurorul american doreşte informaţii detaliate cu privire la „un număr semnificativ de conturi", specificând că oficialităţile din SUA ar fi dispuse să ajungă la o înţelegere cu autorităţile elveţiene, arată publicaţia SonntagsZeitung.

Reprezentanţii departamentului elveţian pentru afaceri financiare internaţionale au refuzat să ofere informaţii suplimentare despre scrisoarea procurorului Cole, declarând în schimb că Elveţia este în dialog cu SUA şi că se caută o soluţie în baza legilor deja existente.

Autorităţile americane încearcă să obţină dosarele a mii de clienţi din SUA, care şi-au depus banii la băncile elveţiene. O acţiune similară a avut succes anul trecut, când Elveţia a permis grupului UBS să încalce secretul bancar, pentru a furniza autorităţilor de la Washington informaţii cu privire la aproape 4.500 de conturi, evitându-se astfel acţiuni în justiţie.

Autorităţile elveţiene au propus luna trecută să ofere date pe grupuri de clienţi, pentru a scăpa de presiunile făcute de SUA. O astfel de acţiune ar încălca secretul bancar strict, practicat de băncile elveţiene, dar ar fi în baza unui nou tratat bilateral de taxare.

Propunerea a fost respinsă de oficialii de la Washington, deşi alte două mari puteri - Germania şi Marea Britanie - au încheiat luna trecută un acord cu Elveţia, prin care vor fi taxaţi banii depuşi în instituţiile elveţiene de clienţii englezi şi germani.

Un sondaj dat publicităţii anul trecut, arată că mai mult de jumătate dintre elveţieni se opun abolirii secretului bancar, în pofida criticilor şi presiunilor internaţionale. Mai mult de 62% dintre cetăţenii elveţieni intervievaţi nu sunt de acord să pună capăt tradiţiei vechi de sute de ani, privind secretul bancar.

CITEŞTE ŞI:  Francul elveţian a încheiat prima săptămână de scăderi consecutive. Se ieftinesc creditele? Banca Centrală a Elveţiei a reuşit în demersul ei de a deprecia francul, iar aceste mişcări s-au resimţit imediat şi în România. ... Francul elveţian a încheiat prima săptămână de scăderi consecutive. Se ieftinesc creditele?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video