Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

SUA se redresează: rata şomajului este la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1927
Şomajul din Statele Unite a scăzut în noiembrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, indicând accelerarea redresării economiei americane. În plus, s-au anunţat peste 120.000 locuri de muncă. Toate aceste lucruri i-au luat prin surprindere pe specialiştii în economie, care aveau previziuni pesimiste despre raportul pe luna noiembrie. Acum, SUA este cuprinsă de un optimism moderat.

Sursa: IMOPEDIA.roŞomajul din Statele Unite a scăzut în noiembrie cu 0,4 puncte procentuale, la 8,6%. Analiştii anticipau că rata şomajului va rămâne la 9%. Evoluţia pozitivă a fost susţinută şi de revizuirea în creştere a datelor referitoare la piaţa muncii pentru septembrie şi octombrie, când au fost înfiinţate cu 72.000 de locuri de muncă mai multe decât s-a raportat iniţial. Departamentul Muncii a anunţat vineri crearea a 120.000 de noi locuri de muncă în noiembrie, exceptând sectorul agricol, în conformitate cu aşteptările analiştilor.

„Piaţa muncii se vindecă treptat. Este un ritm glaciar, dar facem paşi mici în direcţia bună", a declarat Ryan Sweet, analist la Moody's Analitics în West Chester, Pennsylvania.

Totuşi, specialiştii anunţă că este improbabil ca raportul să reducă presiunile la care este supus preşedintele Barack Obama, a cărui politică economică va fi judecată de electorat în noiembrie, anul viitor. În plus, perspectiva economiei SUA este pusă în pericol şi de agravarea crizei datoriilor în Europa. Datele nu vor fi decisive nici pentru Rezerva Federală, care analizează dacă este nevoie de noi măsuri monetare de susţinere a redresării economice.

CITEŞTE ŞI: Creşte numărul americanilor care locuiesc cu părinţii. Cum este afectată piaţa imobiliară de această tendinţă? Tinerii americani nu se mai grăbesc să părăsească locuinţa unde au crescut. Locurile de muncă tot mai greu de găsit îi ţin pe aceştia mai mult ... Creşte numărul americanilor care locuiesc cu părinţii. Cum este afectată piaţa imobiliară de această tendinţă?

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video