Sucevenii care s-au întors luna aceasta în concediu din străinătate cumpără apartamente ieftine în blocuri vechi. Agenţii imobiliari spun că au vândut în ultima săptămână cât într-o lună şi că noii clienţi lasă din pretenţii când e vorba de chilipiruri.

Piaţa imobiliară a simţit din plin întoarcerea stranierilor în luna concediilor. Mulţi dintre aceştia au venit acasă hotărâţi să-şi cumpere o locuinţă la un preţ mult mai mic decât în anii trecuţi. Pentru că nici situaţia lor financiară nu mai este la fel de sigură că înainte, aceştia se orientează spre apartamente în blocuri construite în urmă cu câteva decenii.

„Cei veniţi din afară caută mai mult apartamente în blocuri vechi pentru că sunt mult mai ieftine. Au creat o oarecare agitaţie pe piaţa imobiliară. Cei care optează pentru apartamentele din blocuri noi sunt localnicii care au vândut la rândul lor persoanelor întoarse din străinătate", ne-a declarat Daniel, administratorul unei agenţii imobiliare.

Cu 50% mai ieftine

După luni bune de amorţeală, agenţii se bucură că tranzacţiile se înmulţesc. „De-o săptămână am simţit o îmbunătăţire a vânzărilor. Am vândut cât altă dată într-o lună", ne-a declarat Maria Mihai, agent imobiliar. În ultimele zile, ea a vândut două apartamente în blocuri vechi din Suceava, unul cu 32.000 de euro şi unul cu 24.000, şi un teren.

 



Sursa

19 August 2010