Gigantul suedez IKEA, care a preluat anul acesta magazinul din zona comerciala Baneasa, in urma unei tranzactii estimata de ZF la peste 30 mil. euro, recruteaza un manager cu background in real estate pentru achizitia de terenuri, potrivit unui anunt publicat pe site-urile de recrutare.

Acesta este primul pas pe care IKEA il face in vederea extinderii dupa finalizarea tranzactiei prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a iesit din retail-ul de mobila.

"Procesul de recrutare pentru postul de Land Acquisition Manager a inceput pe data de 1 iunie, cand am plasat anuntul pe site-uri de recrutare din Romania. Procesul de recrutare este in curs de desfasurare, iar candidatii interesati pot primi detalii privind necesitatea crearii postului pe parcursul interviurilor. Deschiderea de noi magazine a fost una dintre preocuparile noastre inca de la intrarea pe piata din Romania si este in continuare. Ne va face placere sa comunicam orice noutate in aceasta privinta atunci cand va fi cazul", a spus Oliver Lorincz, HR Manager al IKEA Romania. Inca din 2007, de la deschiderea primului magazin, IKEA a anuntat planuri de extindere, tintind orasele mari, insa compania nu a facut publica locatia exacta pentru urmatoarea unitate.

Terenuri mai ieftine cu 50%

Pe piata au fost vehiculate mai multe variante pentru deschiderea celui de-al doilea magazin IKEA in Romania, dar nici una nu s-a concretizat, astfel ca suedezii au in prezent doar magazinul din Baneasa. Actuala situatie din piata terenurilor, cu scaderi de preturi de peste 50%, face ca investitorii strategici sa se poata extinde mult mai ieftin decat in urma cu doi-trei ani, cand in piata imobiliara era o avalansa de proiecte. IKEA ar putea sa achizitioneze propriile terenuri independent de alte proiecte, dar ar putea totodata sa se "lipeasca" de alte proiecte comerciale atat in Bucuresti, cat si in alte mari orase din tara, precum Iasi sau Constanta.

Din momentul derularii tranzactiei, IKEA a oferit extrem de putine informatii despre planurile si schimbarile pe care noul actionar le are in vedere, mai multe noutati aparand in Monitorul Oficial.

 



Sursa

9 June 2010