Dacă ai cel puţin 55 de ani înseamnă că poţi pleca într-o vacanţă de lux în Spania la preţuri incredibil de mici! În plus, vei putea lua un însoţitor de orice vârstă. Chiar dacă nu are încă 55 de ani, preţul vacanţei lui va fi tot mic. Aşa că este momentul să vă luaţi părinţii sau bunicii şi să plecaţi în vacanţă în Spania.

sursa foto:agentiamea.roHotelurile asigură tot confortul necesar vacanţei, camerele sunt spaţioase, cu vedere la mare, aer condiţionat, minibar şi seif. Unele hoteluri au camere speciale pentru nefumători, familii şi persoane cu dizabilități, dar şi locuri de joacă şi piscine pentru copii, în cazul în care seniorii aleg să meargă în vacanţă cu nepoţii. Hotelurile dispun de restaurante cu specific naţional şi internaţional, spălătorie, teren de tenis, de mini-golf, coafor şi sunt aproape de zonele comerciale.

„Pentru sezonul toamnă-primăvară 2010-2011 am lansat Programul Social European Travel Senior, având ca destinaţie Spania cu cele mai importante regiuni ale ei: Costa del Sol, Costa de Valencia, Costa de Azahar şi, în curând, Costa de la Luz, Palma de Mallorca şi Tenerife. Preţurile pachetelor turistice pornesc de la 395 Euro/pers. şi includ biletul de avion Bucureşti - Malaga - Bucureşti şi taxa de aeroport, transferuri aeroport - hotel - aeroport, şapte nopţi cazare la hotel de patru stele, pensiune completă plus apă şi vin la masă, două excursii, asigurare medicală, asistenţă turistică şi programe de animaţie. Am epuizat deja pachetele pentru luna octombrie, iar multe hoteluri deja nu mai au locuri pentru lunile octombrie, decembrie, ianuarie" declară Cristian Pandel, manager Christian Tour.

„La înscriere se achită un avans de 50%, diferenţa urmând să fie achitată cu 14 zile înainte de plecare. Biletele de avion sunt nerambursabile şi nemodificabile din momentul emiterii lor. Anularea biletelor după emitere presupune o penalizare 100%. Persoanele care nu au peste 55 ani plătesc supliment 100 euro/persoană sejur de 7 nopţi, iar pentru Crăciun/Revelion, suplimentul este de 160 Euro/pers." explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Oferta de excursii este variată. Turiştii pot alege excursii în Strâmtoarea Gibraltar, în Cordoba în satul Nerja (cu peşterile Nerja, renumite pentru stalactite şi stalagmite). O altă opţiune este excursia în Sierra Nevada cu vizitarea oraşului Granada şi excursia în Africa, unde se ajunge cu feribotul. În Africa, se vizitează oraşul Tanger, un amestec de exotism şi caracter oriental.

„Am avut pachete pentru Spania şi anul trecut şi seniorii s-au arătat interesaţi de aceste vacanţe. Anul acesta nu putem face pronosticuri privind numărul de pachete vândute, având în vedere situaţia economică. În Costa del Sol merită vizitate staţiunile: Benalmadena, Fuengirola şi Marbella. Benalmadena are mai mult de 8 km de plaje Blue Flag, unele dintre ele sunt aşezate strategic în golfuleţe şi roci masive. Plaja Santa Ana, Plaja Tajo de la Soga, Plaja Arroyo de la Miel, toate au nisip gri şi cele mai bune dotări: duşuri, baruri pe plajă, restaurante, zone cu şezlonguri, sporturi nautice, terenuri de volei, parcare, port pentru ambarcaţiunile private, hidrobiciclete" adaugă Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Paloma Park îşi cucereşte vizitatorii cu lacul pe care plutesc păsări şi grădinile revigorante, în care toată lumea are întâlnire cu păuni şi iepuri. Dacă nepoţii te însoţesc în vacanţă, pentru ei e loc de distracţie la Tivoli World, cu spectacole de flamenco şi show-uri din vestul sălbatic. Pentru weekend, este potrivită o ieşire pe faleză la Piano Bar Neptuno, cu vedere spre vapoare, are cea mai bună muzică live şi spaţiu special amenajat pentru dans.

Fuengirola este locul în care savurezi cel mai bun tapas, mici gustări cu măsline, brânză, vândute sau oferite gratuit alături de băutură. Restaurantele bune sunt intercalate cu buticuri şic şi plajele care mai de care mai dichisite îţi fac ademenitor cu ochiul.

În Marbella, merită să începi vizitele cu partea istorică a oraşului, situată într-un frumos golf. Adăposteşte zone cu aer tipic andaluz, case văruite şi portocali care împodobesc străzile şi pieţele. În Puerto Banus se admiri iahturi de lux şi te destinzi la tenis, golf sau în luxoasele restaurante, nu degeaba se spune că Marbella este replica spaniolilor pentru Monte Carlo.

„Costa del Azahar este un tărâm mai puţin populat de turişti şi uşor accesibil de la aeroportul din Valencia. Vei descoperi locuri virgine şi plaje cu nisip alb, plantaţii de lămâi şi peisaje rurale spectaculoase. Regiunea este împânzită de numeroase parcuri protejate şi de rezervaţii naturale. Aici, parcă modernitatea nu şi-a pus amprenta ca în Costa Blanca. De pe tărâmul florilor de portocal ajungi în Baix Maestrat, un teritoriu excelent pentru turismul rural, unde te poţi plimba în voie pe jos sau pe bicicletă şi poţi practica echitaţia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaşte climatul din Costa del Azahar ca fiind cel mai sănătos din lume" susţine Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel

Unul dintre cele mai frumoase resorturi din Costa del Azahar este Peniscola, cunoscut şi sub numele de Oraşul Mării. Este aşezat pe un promontoriu stâncos, scăldat de apele mării. Castelul său medieval este înconjurat de case frumos văruite în alb şi formează împreună Oraşul Vechi. Castelul este notabil din două motive: a fost locuinţa lui Papa Benedict al XIII -lea şi, în al doilea rând a fost folosit pentru filmarea producţiei El Cid.

Costa de Valencia, Benidorm
Gran Hotel Bali 4* +
- De la 395 Euro/pers.,
- Transport cu avionul, taxa de aeroport, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu pensiune completă, apă şi vin la masă,
- Excursie la Denia şi Xavià, excursie la Alcoy şi Jijona,
- Asigurare medicală, asistenţă turistică, programe de animaţie.
- Acelaşi tarif şi aceleaşi servicii sunt valabile pentru Hotelul Gandia Palace 4*+ din Gandia.
- Detalii pe: www.christiantour.ro

Costa del Sol, Hotel 4*
- De la 395 Euro/pers.,
- Transport cu avionul, taxa de aeroport, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu pensiune completă plus apă şi vin la masă,
- Două excursii, asigurare medicală, asistenţă turistică şi programe de animaţie.
- Detalii pe: www.prestige.ro

Costa del Azahar, Gran Hotel Bali 4*
- De la 395 Euro/pers.,
- Transport cu avionul, taxa de aeroport, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu pensiune completă plus apă şi vin la masă,
- Două excursii, asigurare medicală, asistenţă turistică şi programe de animaţie.
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

 




10 September 2010