Surprinzător, dar majoritatea apartamentele cu două camere din 13 Septembrie se cumpără prin Prima Casă

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6480

Cartierul 13 Septembrie este un alt vis început, dar neterminat de dictatorului Ceauşescu. Unele blocuri începute de cei mai reputaţi arhitecţi ai regimului comunist au fost terminate de constructori ai epocii moderne. Un lucru a rămas neschimbat din planurile regimului comunist până acum: cartierul 13 Septembrie a rămas una dintre zonele bune ale Capitalei.

Sursa:panoramio.comConstrucţia cartierului a început în 1980, atunci când s-a remodelat centrul Bucureştiului pentru realizarea unui nou centru civic. Multe blocuri au fost finalizate însă după anii 90, atunci când proprietarii au putut să facă un lucru greu de imaginat în perioada comunistă: să compartimenteze după bunul lor plac, să îşi aleagă şi să combine finisajele aşa cum îşi doresc. Blocurile cu opt sau zece etaje ridicate de-a lungul marilor bulevarde din zonă, inclusiv 13 Septembrie, au apartamente foarte spaţioase, cu două sau trei camere. Tranzacţiile se fac în special prin Ghidul complet al programului Prima Casă 4 Prima Casă 4, un program mult aşteptat, a adus o serie de schimbări faţă de anii trecuţi. Documentaţia necesară obţinerii unui credit prin acest ... programul Prima Casă, susţin agenţii imobiliari din zonă.

„Apartamentele de două camere se cumpără în proporţie de 80% cu creditele Prima Casă. Dar chiar şi în perioada în care nu se lansase încă programul Prima Casă. Ofertele de acum două luni, toate s-au vândut. Nici nu apar foarte multe oferte, şi sunt mulţi clienţi în aşteptare. Cum apare ceva, cum se cumpără. Nu mai este perioada în care să mai aştepte să scadă preţurile.", spune Lucian Nan, consultant Neoland.

Preţurile pornesc de la 40.000 euro în cazul garsonierelor, urcă la 60.000-65.000 euro pentru apartamentele de două camere şi ajung până la 80.000 - 85.000 euro la apartamentele de trei camere. Cei care nu îşi permit să cumpere, închiriază.

„Chiriile se fac mai des decât vânzările, se caută în special două camere şi garsoniere. Preţurile variază între 250-300 euro/lună pentru garsonieră şi 300-350 euro/lună în cazul apartamentelor de două camere. ", spune Ileana Catană, reprezentant Housexpert.

Ansamblurile noi sunt construite în zone slab cotate şi sunt cam scumpe

Cât de scump este acum să fii proprietar în Bucureşti? Află totul într-o radiografie completă a celor şase sectoare ale Capitalei Sectorul 1 ţine capul listei atunci când vine vorba de preţurile proprietăţilor din Bucureşti. Acolo s-au marcat vârfuri fabuloase ... Construcţiile noi sunt foarte puţine în zonă, şi nu este în niciun caz vorba despre ansambluri rezidenţiale importante. Sunt doar blocuri individuale, pe care clienţii le ocolesc din mai multe motive.

„Sunt câteva construcţii noi, dar mici, cel mai mare ar fi un P+6. Dar în general sunt mai în spate, unde vecinii nu sunt întotdeauna de calitate. Ele ar fi drăguţe ca şi construcţii, dar puţin cam scumpe, iar din cauza zonei nu prea sunt interesaţi clienţii. Preţul, în cazul lor, este mai mare cu până la 500 euro/mp decât în blocurile vechi.", spune Marius Aichimoaie, broker asociat Coldwell Banker.

Totuşi, este o zonă accesibilă la nivel de preţuri. Tocmai de aceea, agenţii imobiliari nu se plâng de numărul tranzacţiilor.

"Acum nu există lună fără una-două tranzacţii în zonă. În urmă cu ceva timp, abia dacă făceam o tranzacţie la câteva luni.", arată oficialul Housexpert.

Casele şi terenurile nu se vând

Segmentul apartamentelor este cel mai dinamic, în schimb atunci când vine vorba despre tranzacţii cu case sau terenuri, lucrurile stau mult mai prost. Terenuri libere nu se prea găsesc, iar casele sunt în general foarte vechi şi dărăpănate. Înainte de criză, acestea se cumpărau pentru pământul pe care erau construite. Casa era demolată, iar proprietarul ridica o clădire nou. Acum însă, când nu sunt bani, chiar şi cei mai generoşi clienţi sunt extrem de chibzuiţi.

„Clienţii cu bani sunt foarte puţini şi foarte pretenţioşi. De exemplu, pe o casă pe care proprietarul cere 750.000 euro, preţ bun, la nivelul pieţei, ei oferă 500.000-550.000 euro. Sunt nişte clienţi dificili.", arată Lucian Nan, reprezentant Neoland.

„Nu e cerere foarte mare pe case, poate doar în zona Parcul Romiceanu, Panduri, care dă spre Cotroceni, dar e altceva.", continuă Marius Aichimoaie, broker asociat Coldwell Banker.

Lipsa metroului principalul dezavantaj al cartierului Drumul Taberei Drumul Taberei este un cartier în care dacă ai locuit o dată, îţi este greu să te muţi. Este o zonă aerisită, cu multe spaţii verzi, ... Cel mai mare neajuns al zonei: nu există metrou

Zona 13 Septembrie este considerată ca fiind una dintre zonele bune ale Capitalei. Împrejurimile dau valoarea cartierului - cea mai reprezentativă clădire este fără doar şi poate Palatul Parlamentului. Tot în aici este şi Hotelul Marriott, unul dintre cele mai luxoase din Bucureşti.

În cartierul 13 septembrie se poate ajunge uşor din orice zonă a Bucureştiului, însă doar cu ajutorul transportului de suprafaţă. Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale cartierului este lipsa metroului.

Citeşte şi despre cartierele:

  • Proprietarii din 1 Mai nu vor să lase preţurile jos. Află care este motivul Cartierul 1 Mai este fără doar şi poate una dintre zonele selecte ale Bucureştiului. Casele vechi cu arhitectură impecabilă, parcurile mari din ... 1 Mai
  • Cartierul Dristor – înfiinţat de imigranţi bulgari, transformat în zonă semicentrală Cartierul Dristor este una dintre cele mai vechi zone din Bucureşti, dar paradoxal, nu a fost înfiinţată neapărat pentru români. Aşezarea ... Dristor
  • Berceni, cartierul unde nu simţi că eşti la periferie Aflat la periferie, dar foarte aproape de centrul Capitalei, cartierul Berceni se bucură de o serie de avantaje care îl fac atractiv în ... Berceni

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video