Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Târgul de Crăciun – o tradiție în Europa

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1148

Viena, primul oraș care a organizat Târgul de Crăciun

sursa foto: https:/adevarul.ro/locale/timisoara/crAciun-vienez-romanii-targurile-craciun-viena-fotogalerie-1_50abe9977c42d5a6638250c3/index.htmlTârgurile de Crăciun, organizate acum atât în marile orașe, cât și în cele mai mici, au o tradiție de sute de ani. Istoricii spun că primele țări care au organizat astfel de evenimente au fost Austria și Germania.

Așa cum era de așteptat, cel mai vechi târg de Crăciun este cel din Viena. Potrivit atestărilor documentare, Capitala Austriei a găzduit pentru prima dată „Târgul lunii decembrie” în anul 1298.

Doisprezece ani mai târziu, în 1310, a fost organizat primul târg de Crăciun din Germania, la Munchen. Tradiția a fost preluată relativ repede și de alte orașe din Germania, precum Bautzen (1384), Frankfurt (1393), Dresda (1434) și Ausburg (1498).
În Franța, primul târg de Crăciun a fost organizat la Strasbourg, în anul 1570.

Târguri de Crăciun din România
Chiar dacă țara noastră nu are o tradiție îndelungată în ceea ce privește Târgul de Crăciun, în ultimii ani tot mai multe orașe organizează astfel de evenimente.

Târgul de Crăciun din Sibiu are loc în Piața Mare din Sibiu și este deschis până pe 3 ianuarie 2019. Acolo au fost amenajate ateliere pentru copii, un patinoar cu gheață naturală, dar există și un tren turistic care pleacă din gara special amenajată în cadrul Târgului, pe traseul uneia dintre cele mai frumoase străzi din oraș, Strada Cetății, urmată de pietonala Nicolae Bălcescu și întoarcerea în Piața Mare.

sursa foto: https:/www.oradesibiu.ro/2018/09/30/targul-de-craciun-de-la-sibiu-se-deschide-mai-devreme-in-acest-an/

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este amplasat în Piața Unirii, va fi deschis până după Crăciun și include o săptămână dedicată vizionării filmelor, precum și un post de radio dedicat evenimentului.

Târgul de Crăciun din București se desfășoară în Piața Constituției și poate fi viziatt până pe 26 decembrie. Târgul include un patinoar, un carusel, dar și casa lui Moș Crăciun.

Tot în Capitală este amplasat și Târgul ,,Poveste de Crăciun”, de la Opera Comică pentru Copii. Aflat la a treia ediție, evenimentul se desfășoară în curta interioară a instituției și poate fi vizitat până pe 15 ianuarie 2019.

sursa foto: https:/www.romaniatv.net/targul-de-craciun-din-bucuresti-deschis-vineri-in-piata-universitatii_258682.html

Târguri de Crăciun sunt organizate anul acesta și în Brașov, Timișoara, Arad, Oradea, Constanța, Brăila și Ploiești.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video