Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Țările care nu există oficial: o desfătare pentru turiștii dornici de spectaculos

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5226

În lume există zeci țări care deși se află pe hartă, nu sunt recunoscute oficial. Multe dintre ele, din motive solide: sunt un pericol pentru cetățenii lor sau chiar pentru restul lumii. Altele însă, sunt mult prea mici sau prea noi pentru a fi luate în seamă. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt superbe și au intrat deja pe lista turiștilor dornici de locuri noi.

În acest moment, în întreaga lume există 50 de țări care nu sunt recunoscute oficial. Unele dintre ele nu sunt recunoscute ca urmare a conflictelor politice. De exemplu, Coreea de Sud și Coreea de Nord nu se recunosc între ele. Taiwan și China nu se recunosc între ele, la fel cum nici alte țări nu le recunosc. Alte țări nu sunt recunoscute din cauza unui conflict militar în desfășurare. De exemplu, Palestina nu este recunoscută de multe țări, la fel și Israel sau Armenia. În alte situații, țările nu sunt recunoscute din cauza guvernului ilegitim. De exemplu, Republica Turcă a Ciprului de Nord nu este recunoscut de nimeni, în afară de Turcia. La fel Somaliland, care deși este independentă, ca și Somalia, în esență nu are niciun guvern, deci nu este recunoscută de nimeni. Există însă țări care nu sunt recunoscute pentru că sunt relativ tinere și au o situația obscură. De exemplu, Ossetia de Sud, Abkhazia, Transdniester și altele ca ele nu sunt recunoscute pentru că sunt mult prea noi, dar și în zone obscure care nu le cer să facă eforturi diplomatie semnificative încă. Altele sunt atât de mici încât sunt numite micronații. unele dintre ele au fost parțial recunoscute, dar tocmai pentru că sunt atât de mici, recunoașterea lor este inutilă.

Cu toate acestea, din punct de vedere turistic, unele dintre aceste țări reprezintă o destinație perfectă.

christianiaChristiania, de exemplu, este o țară într-un oraș. Aceasta a apărut în anul 1971, când mai mulți tineri hippie au făcut demersurile necesare pentru a face această țară în inima orașului Copenhaga, pe o suprafață de 34 de hectare. Ei au reușit să construiască cea mai democratică comunitate din lume, unde libertatea drogurilor a rămas esențială până în ziua de azi. O altă trăsătură a locului este faptul că acolo nu circulă mașini și aerul boem domină deasupra caselor, galeriilor de artă, străzilor de muzicieni și zone cu restaurante. Cu toate acestea, în mod oficial, zona este recunoscută doar drept un cartier din Copenhaga.

tuva

Un alt exemplu este Republica Populară Tuva, situată în Federația Rusă, la graniță cu Mongolia. Este locul perfect pentru turiștii dornici să afle cultura specifică sudului Siberiei, pentru că în statul fondat în anul 1944 încă se mai trăiește după codurile de atunci.

seborga-rivieraÎn Italia, la graniță cu Monaco, se află Seborga – o țară de doar 48 km pătrați. Acesta este de fapt un sat, dar Prințul Giorgio Carbone a iubit aceste locuri atât de mult încât a vrut să le transforme într-o țară. Timp de 50 de ani a purtat prințul tratative pentru a îndeplini acest țel, până la moarte, dar Italia nu a recunoscut Seborga.mayotte

Mayotte s-a fondat în anul 1975, între Mozambic și Madagascar. Casă pentru 200 de mii de oameni, locul este un paradis natural. Apele cristaline ale Oceanului Indian, care se sparg la poalele muților, fauna neatinsă de agresivitatea comercială, toate recomandă această țară drept destinația perfectă de vacanță.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video