Taxa de pod pe Autostrada Soarelui nu mai trebuie achitată la sfârşit de săptămână. şoferii scapă de această plată pe perioada verii, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Autorităţile speră că astfel nu se vor mai forma cozi nesfârşite la staţia de taxare de la Feteşti.

30859-a2.jpgObligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Bucureşti-Constanţa a fost eliminată pentru sfârşitul de săptămână, cu scopul de a fluidiza traficul, a anunţat premierul Victor Ponta. Măsura va intra în vigoare astăzi şi va fi valabilă până pe 31 august, în ultimele trei zile ale săptămânii – de vineri de la ora 6:00 şi până duminică la ora 24:00. Taxa va rămâne neschimbată pentru restul zilelor lucrătoare, respectiv de 13 lei pentru autoturisme.

Autorităţile au luat această hotărâre după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, coada de la staţia de taxare de la Feteşti s-a întins pe 20 kilometri, iar şoferii au aşteptat ore întregi pentru a achita tariful obligatoriu.

De asemenea, şoferii au beneficiat de o măsură similară şi în luna august a anului trecut, când Ministerul Transporturilor a hotărât ca taxa de pod să fie suspendată în zilele de vineri, pentru sensul de mers Bucureşti-Constanţa şi în cele de duminică, pentru sensul de mers Constanţa-Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Niciun kilometru reabilitat la centura Capitalei, în 2013

28 June 2013