Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

De anul viitor, vor fi introduse taxe de circulaţie pe autostrăzile A1 şi A2

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2007

Circulaţia pe autostrăzile A1 şi A2 va fi taxată, începând din 2015. Dar mai întâi, autorităţile anunţă o serie de lucrări de reabilitare şi de implementare a unui sistem de taxare cu ajutorul unui partener privat.

De anul viitor, vor fi introduse taxe de circulaţie pe autostrăzile A1 şi A2Implementarea noului sistem de taxare la podul de la Cernavodă este parte din proiectul de concesiune.

Din toamnă putem vorbi de un parteneriat privat la sistemul de taxare, şi pe A1 şi pe A2. Timpul de reabilitare a autostrăzilor este estimată la un an. Deci de la anul va fi taxă şi pe A1 şi pe A2. După finalizarea procesului de reabilitare, care durează cam şapte-opt luni, vom avea taxare pe A1 şi A2. Lucrările ar costa până în 250 mil. euro în total. Tradiţional, lucrările de reabilitare încep în primăvară” a declarat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR în cadrul ZF Construction & Infrastructure.

Potrivit calendarului stabilit, din toamnă va fi semnat parteneriatul privat pentru sistemul de taxare, şi pe A1 şi pe A2. În ce priveşte timpul de reabilitare a autostrăzilor, autorităţile estimează o durată de un an. Altfel, din 2015 vom plăti taxe atât pe A1, cât şi pe A2.

Lucrările continuă pe tronsonul Comarnic-Braşov

Contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Braşov va fi semnat luna viitoare, iar lucrările vor fi realizare pe etape, data începerii fiind la aproximativ o lună de la semnare. Cât despre termenul de finalizare şi costuri, autorităţile spun că vor fi cunoscute abia după semnare. În ceea ce priveşte taxa de autostradă, în acest contract riscul de trafic este de partea statului, iar partenerul privat nu are nicio opţiune de stabilirea taxei, este o opţiune a statului. În prezent, în România, nicio autostradă nu se susţine din trafic.

Vom trece munţii până în 2020. Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov vor fi făcute în paralel. Ele nu se canibalizează. Sunt lucruri complet diferite ca destinaţie. Vor fi finalizate amândouă, cu modalităţi de finanţare diferite” a mai declarat oficialul CNADR.

Taxa va fi introdusă pe A1, A2 şi centura de sud.

 AFLĂ CUM  Drumurile mai bune pot rezolva problemele financiare ale României Infrastructura este una dintre problemele permanente ale României şi, aparent, fără de soluţii. Cel puţin nu pe termen scurt. Toată lumea se ... Drumurile mai bune pot rezolva problemele financiare ale României

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video