Casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 1 și-au extins programul de lucru cu publicul până pe 31 martie 2016, pentru a facilita contribuabililor plata cu reducere a contribuțiilor fiscale. Persoanele care achită integral, cu anticipație, până la sfârșitul lunii martie, taxele și impozitele locale beneficiază de o reducere de 10%, potrivit legislației în vigoare.

39772-taxe_si_impozite.jpgCentrele din Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208, Str. Pajurei nr. 13, precum și casieria din incinta Primăriei Sectorului 1, din bulevardul Banu Manta nr. 9,  vor avea program de lucru cu publicul de luni până vineri, în intervalul orar 08.30-18.30.

„În cazul în care impozitele și taxele locale, aferente anului fiscal 2016, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranșe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2016 și 30.09.2016”, explică reprezentanții DGITL Sector 1.

Pe lângă plata în numerar la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă de plată a contribuțiilor la bugetul local. Astfel, cei care locuiesc în această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

„Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt: confort, rapiditate și independență geografică și temporală; contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1; plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală, astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății; site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin ghiseul.ro; posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul ghiseul.ro”, subliniază reprezentanții DGITL Sector 1.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul impozitelocale1.ro, secțiunea „Lista conturi IBAN”.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

22 March 2016