Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Taxele anti-dumping aplicate produselor din China relaxează producătorii de plăci ceramice

Publicat: | Sursa: Capital | Numar afişări: 2942

Uniunea Europeană a decis aplicarea unor taxe anti-dumping provizorii la plăcile ceramice originare din China, începând cu 17 martie. În 2010 valoarea totală a importurilor de plăci ceramice din China în UE a fost de aprox. 275 mil. euro.

sursa: capital.roProdusele venite din această țară au afectat considerabil industria europeană, reducând ponderea investițiilor în acest sector. Oferta de plăci ceramice la preţ de dumping a producătorilor chinezi, corelată cu creşterea cererii pentru produsele ieftine, cauzată de criza economică, au dus la scăderea calităţii modelelor din piaţă şi a marjelor companiilor producătoare.

Sacţiunile antidumping sunt provizorii şi cuprind taxe de 73% pentru companiile care nu au cooperat în timpul anchetei şi de 35% pentru cele cooperante. Cei 73% şi respectiv 35% reprezintă cuantumul de creştere al taxelor vamale pentru produsele companiei respective, importante pe pieţele europene.

Investiţii sistate

Producătorii europeni și-au majorat stocurile în perioada 2007-2010 și au pus pe hold investiții importante, neavând siguranța amortizării acestora în contextul prezenței în piață a unor produse cu prețuri chiar sub costul de producție.

"Măsura luată de Uniunea Europeană permite amortizarea mai rapidă a investițiilor realizate de companiile din acest sector și implicit creșterea calității produselor livrate și a diversității acestora. În ultimii ani a existat o presiune constantă asupra producătorilor europeni din partea importurilor din China", declară Cătălin Rotaru, Country Manager KAI Group România, companie controlată de fondul de investiţii Advent International.

Compania a investit în ultimii zece ani peste 45 de milioane de euro în retehnologizare şi în creşterea capacităţilor de fabricaţie. Ultima investiţie de peste 6 milioane de euro într-o nouă linie de producție este în curs de finalizare şi are ca scop creşterea capacităţii de productie cu peste 2,5 milioane de mp.

China, principalul furnizor

Anul trecut, China a devenit cel mai mare furnizor de plăci ceramice în România, cu intrări de peste 5 milioane de mp. China deţine astfel o pondere de peste 22% din totalul importurilor de peste 23 de milioane de pătraţi.

La nivelul Uniunii Europene, volumul total al importurilor din China în 2010 a fost de peste 66 milioane mp, la un preţ mediu de achizitie de aproximativ 4,5 euro/mp, în timp ce produsele din țările UE au un preț mediu de vânzare de 8,8 euro/mp.

KAI Group este acum în faza de punere în funcțiune a unei noi linii de producție, care va spori capacitatea fabricii cu peste 2,5 milioane mp.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video