Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Bucureștii Noi: noul loc preferat al investitorilor interesați de terenuri

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3638

Piața terenurilor a devenit una dificilă, în București. Maturizarea acestui segment a condus la tranzacții greoaie, oferte puține și prețuri negociate dur. Multe zone au ajuns la saturație – nu se mai găsesc terenuri pentru niciun fel de proiect. Altele, abia încep să fie explorate. Pentru anul acesta, cele mai fierbinți zone par să fie Bucureștii Noi și perimetrul Romexpo.

constructiiBulevardul Expoziției este una dintre zonele tentante dintotdeauna. Acolo s-au livrat printre primele proiecte office importante, iar acest trend a continuat și în ultimii ani. Totuși, ritmul a fost unul scăzut și încă mai este loc pentru dezvoltări noi. Pe măsură ce investitorii nu mai au loc în nordul Capitalei, privirile tuturor se îndreaptă către acest perimetru. Iar faptul că dezvoltatorul de locuințe Impact a plătit deja un milion de euro pentru a securiza achiziția unui teren de 2,2 hectare în zona Romexpo a avut efectul unui magnet pentru interesul celorlalți. Un efect similar a avut și  faptul că AFI Europe România a cumpărat terenul fostei platforme Laromet, unde va dezvolta un proiect rezidențial.

Așadar, piața terenurilor, în anul 2017, este bazată pe achiziții-reper și planuri construite în jurul lor, o schimbare majoră față de acum 10 ani. În urmă cu un deceniu, piața terenurilor era de o efervescență greu de susțiut. Toată lumea cumpăra, nu exista un teren care să nu fie tentant, și nici clienți care să nu găsească ce vor. Acest lucru a condus la creșteri fabuloase de prețuri, după cum dictează regulile pieței. Era greu să nu te lași purtat de val, chiar și atunci când știai că acesta este mersul firesc al lucrurilor, înainte de a atinge etapa de maturizare a pieței.

Înainte de criză, totul era un permanent element de surpriză. Prețurile terenurilor creșteau într-un ritm care ne uimea și pe noi. În 2006-2008 existau creșteri de 50% pe an. Acum însă asistăm la creșteri moderate – nu mai mult de 10%. Dar și acesta este un scenariu optimist”, explică Atilla Peli, șeful departamentului de dezvoltare și terenuri din cadrul companiei de consultanță imobiliară JLL. 

Un alt lucru care s-a schimbat radical în prezent, comparativ cu anii de glorie ai pieței imobiliare locale, este durata tranzacțiilor. Dacă în 2007 dura aproximativ trei luni întregul proces de achiziție a unui teren, anul acesta acest termen poate ajunge la 18 luni.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video