Pretul mediu al terenurilor din jurul Capitalei a fost in martie de 353,4 lei/mp, la fel ca in luna similara din 2008, insa vanzatorii ofera acum suprafete mai mici. 

Terenurile din jurul Bucurestiului raman la pretul din 2008, dar se ofera suprafete mai miciExprimat in euro, pretul mediu al terenurilor din judetul Ilfov a ajuns in martie a acestui an la 82,6 euro pe metrul patrat, valoare cu 13,2% mai mica decat cea consemnata in aceeasi luna a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de compania Visionwise Consulting, membra a grupului Daedalus.

Tendinta generala pare sa fie de scadere a pretului in euro odata cu reducerea suprafetei scoase la vanzare, fapt care, chiar daca in lei pretul este la acelasi nivel cu martie 2008, indica o scadere a valorii terenurilor.

Reducerea este in general mai clara la terenurile extravilane si la suprafete mari, dar sunt de remarcat diferentele intre zone si localitati care sunt cel mai probabil generate de proiectele de investitii sau infrastructura din zona", a declarat pentru ZF Carmen Patrascu, directorul executiv al Visionwise Consulting.

Sursa

19 April 2009