Terenurile destinate construirii locuinţelor ANL ce aparţin domeniului public al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale vor fi transferate pentru folosinţă gratuită Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), pe parcursul derulării Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă lansat în dezbatere interministerială de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

21445-teren_03_bf7568a594.jpgAcelaşi document stabileşte şi regimul juridic al locuinţelor cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat, acestea făcând parte din domeniul public al statului.

„Se constituie un fond de locuinţe ce aparţin domeniul public al statului şi sunt administrate şi exploatate de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, prin care se va satisface un număr mai mare de cereri de locuinţe la nivel local, cu precădere în municipii şi oraşele mari. Exploatarea poate fi realizată şi de către operatori economici, inclusiv potrivit contractelor de concesiune de lucrări publice', este menţionat în proiectul de Ordonanţă, citat de Agerpres.

De asemenea, pentru că există construcţii nefinalizate, în diferite stadii de execuţie, acestea ar putea fi preluate în cadrul programului de la autorităţiile publice locale pentru punerea lor în funcţiune, expertizarea tehnică şi energetică, după caz, revenind în sarcina autorităţilor publice locale, conform sursei citate.


Sursa

10 October 2011