Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Terenurile, printre cele greu de ipotecat proprietăţi. Vezi ce bănci acordă credite

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2826

Numărul băncilor dispuse să ipotecheze un teren este mic. În ultima perioadă, tot mai puţine instituţii financiare oferă credite ipotecare pentru achiziţia de terenuri având drept garanţie chiar proprietatea ce urmează a fi cumpărată. 

Terenurile, printre cele greu de ipotecat proprietăţi. Vezi ce bănci acordă crediteCei care doresc să cumpere un teren printr-un credit ipotecar întâmpină dificultăţi. În prezent, mai sunt câteva bănci care acceptă drept garanţie ipotecară terenuri. Astfel, clienţii care nu au o locuinţă cu care să garanteze creditul şi vor să pună ipotecă pe terenul ce urmează să îl cumpere, pot alege bănci precum Garanti Bank, Banca Carpatica sau ING Bank.

Înainte de a opta însă pentru o anumita bancă, trebuie avut în vedere costul total ce urmează a fi plătit, întrucât pot exista diferenţe de câteva puncte procentuale de la o bancă la alta.  reprezintă o modalitate rapidă şi facila de a vedea unde să plasează acestea faţă de restul pieţei” spun specialiştii financiari de la conso.ro.

Spre exemplu, pentru un credit în valoare de 120.000 lei, contractat de beneficiar pe o perioadă de 30 ani, dobânda anuala efectiva  pleacă de la un nivel de 8,1% şi poate atinge la 13,3%. 

 

Bancă

Denumire Produs

DAE

ING Bank

ING Credit pentru investiţii imobiliare cu garanţie ipotecara in lei - cu asigurare de viaţa

8.12%

Garanti Bank

Credit imobiliar - cu virare venit

8.25%

Garanti Bank

Credit imobiliar

8.45%

Carpatica

Credit pentru achiziţie teren extravilan

9.75%

Carpatica

Credit imobiliar Casa 9

9.82%

ING Bank

ING Credit pentru investiţii imobiliare cu garanţie ipotecara in lei

13.27%

             Sursă: Conso.ro

Trebuie ştiut că şi BRD acordă astfel de credite, dar banca este dispusă să ofere finanţare pentru achiziţia unui teren, numai dacă solicitantul împrumutului are un plan de construire a unei locuinţe. Altfel spus, BRD nu finanţează investiţii imobiliare în terenuri. 

CITEȘTE ȘI:  Achiziţia de locuinţe şi terenuri: cât de sigure mai sunt aceste investiţii? Toată lumea îşi doreşte o reţetă a succesului. Pentru mulţi ani, domeniul imobiliar a fost unul dintre cele mai sigure locuri în care ... Achiziţia de locuinţe şi terenuri: cât de sigure mai sunt aceste investiţii?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video